MENIU

Gafă în construcţia Stadionului din Craiova: suporterii, aşezaţi cu faţa la zid. GOLUL nu se vede!

Stadionul din Craiova se naşte greu, un suporter a semnalat noi probleme legate de construcţia arenei din Bănie. Un zid blochează vizibilitatea din tribuna oficială, iar de pe anumite scaune nu se văd porţile, astfel că spectatorii ar putea vedea meciul, mai puţin golurile. 

Suporterul era nerăbdător să vadă cum arată stadionul aşa că a intrat în tribună, relatează Gazeta de Sud.

"M-am aşezat pe un scaun din dreapta tribunei oficiale şi am constatat că aproape un sfert de teren nu se mai vede, inclusiv poarta dinspre Peluza Nord, din cauza unui zid construit anapoda. Este ca în filmele cu proşti. Vreo şapte – opt scaune sunt în situaţia asta în zona respectivă. Am constatat că şi în stânga oficialei este un zid asemănător care perturbă vederea spre cealaltă poartă", a spus Bogdan D.

Omului i-au mai atras atenţia şi zidurile imense din spatele porţilor.

"Şi am mai observat ceva: în spatele porţilor este un zid imens, de 3-4 metri. Am văzut pe viu zeci de stadioane din ţară şi străinătate, dar la nici unul nu era o asemenea hidoşenie. Imaginaţi-vă cum va fi atunci când un jucător va trimite un şut pe lângă poartă, iar mingea va izbi zidul şi va reveni pe teren. Caraghios!“, a mai spus bărbatul.

Construirea unui stadion ultramodern în Craiova a fost visul fostului edil al urbei, Lia Olguţa Vasilescu.

În mai 2014, fostul primar spunea: "Este un vis frumos pe care vreau să-l realizez". Tot atunci, Dragnea dădea ca termen de finalizare a construcţiei toamna lui 2016: "La toamna lui 2016 ar trebui să participăm la meciul inaugural", susţinea liderul PSD.

Doar că planul iniţial s-a schimbat. Iar termenul de recepţie a lucărilor este acum sfârşitul lunii august 2017.

Ministrul Dezvoltării spunea miercuri că problema principală este legată de avizul ISU. Din proiectul de hotărâre de guvern pentru modificarea stadionului reiese că acesta va fi mai lat, va avea un etaj în plus, dar înălţimea totală va fi mai mică. În plus, pereţii au fost modificaţi pentru a rezista la vânt.

Valoarea investiţiei este de 52,6 milioane de euro, iar finanţarea provine de la bugetul de stat în proporţie de 90%, restul este contribuţia Consiliului Local Craiova. Stadionul trebuia terminat anul trecut, însă problemele apărute pe parcurs au dus la amânarea inaugurării.

 
Mai multe articole despre:
stadion Craiova Stadion Craiova