MENIU

GAFĂ de proporţii a Guvernului? Românii şi-ar putea recupera BANII pe benzină

<p>Rom&acirc;nia, campioana scumpirilor la combustibili &icirc;n 2014</p>

România riscă deschiderea unei proceduri de infringement de către Comisia Europeană pe tema accizei, calculate arbitrar şi abuziv de Ministerul Finanţelor. 

Decizia Ministerului de Finanțe de a menține cursul de schimb artificial de 4,73 lei/euro, anul viitor, în loc de 4,5 lei/euro cât ar fi fost conform Codului Fiscal, riscă să declanșeze o procedură de încălcarea tratatului de aderare din partea Comisiei Europene, dar și acțiuni în justiție ale cetățenilor, consideră specialiștii în taxare, scrie Capital.ro

În urmă cu o săptămână, guvernul a publicat o ordonanță de urgență prin care a modificat Codul Fiscal ca să mențină cursul de schimb foarte mare pentru calculul accizelor.

Decizia a fost ca, în 2015, să rămână valabilă rata de 4,73 lei/euro, în loc de 4,5 lei/euro, cât ar fi fost conform formulei de calcul inventate în 2013 de Ministerul de Finanțe pentru a maximiza încasările bugetare.

Într-o postare pe blogul său, fostul președinte al Fiscului, Sebastian Bodu, prezintă argumentele pe baza cărora Comisia Europeană ar putea declanșa procedura și precizează că a transmis materialul spre analiză forului european. Mai multe...

Mai multe articole despre:
benzină accize acciză preţul benzinei