MENIU

Gabriela Firea: „Trecem printr-o criză demografică accentuată”. Anunțul ministrului Familiei

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a precizat, vineri, că România trece printr-o criză demografică şi sunt date pe care nu trebuie să le ignorăm. În acest context, sunt analizate o serie de măsuri. Iată despre ce este vorba.

„Trecem printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică de creștere a natalității concepută împreună cu cele mai importante instituții ale statului. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm.

Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze, dar niciodată nu au fost puse la aceeași masă toate forțele.

Stimularea natalității prin susținerea familiilor este un obiectiv național și o prioritate a Guvernului. Măsurile propuse în programul de guvernare cuprind programe de construire de creșe, măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip școală după școală, programe de credit pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie", a declarat Gabriela Firea.

Mai multe articole despre:
gabriela firea