MENIU

Gabriela Firea: Sentimentul meu e că domnul Iohannis fuge de o dezbatere

<p>Gabriela Firea </p>

Purtătoarea de cuvânt a campaniei PSD Gabriela Firea a criticat ACL şi a apreciat că liderul PNL"Klaus Iohannis nu îşi doreşte o dezbatere cu Victor Ponta".

"Am fost ieri la negocieri. Ne-am spus punctul de vedere şi anume că am acceptat invitaţia celor patru posturi de ştiri, reprezentanţii ACL nu au oferit un motiv clar referitor la refuzul de a participa şi au cerut un loc neutru. Sentimentul meu e că domnul Iohannis fuge de o dezbatere la oră de maximă audienţă. (...) Nu noi am hotărât moderatorii, dumneavoastră aţi hotărât că va fi domnul Rareş Bogdan. Eu vă spun sincer că nu m-am simţit bine atunci când politicienii, cei din partea ACL, în loc să discute despre format, făceau comentarii despre anumiţi analişti, anumiţi moderatori", a declarat Gabriela Firea la Realitatea TV.

Firea a precizat că nu Traian Băsescu trebuie să propună locul dezbaterii. "Mă văd nevoită să fiu de acord cu declaraţia lui Cozmin GUşă în această seară. Nu credeţi că ar fi bine ca polticienii să facă legi, iar dumneavoastră să fiţi cei care vă ocupaţi de care de reportaj, de sunet, etc. (...) Noi nu vrem spectacolul care să pună în umbră prestaţia candidaţilor, noi vrem ca candidaţii să se afle în studioul TV şi să răspundă pertinent la întrebările moderatorilor. Eu cred că asta urmăreşte ACL-ul, să nu mai fie puşi în valoare candidaţii. Azi s-a dovedit că domnul Băsescu îl susţine pe domnul Iohannis", a spus Firea.

"Orice se poate discuta, dar nu putem duce în derizoriu această dezbatere. Cred că echipa ACL nu îşi doreşte această dezbatere, dacă ar dori ar veni măcar la o dezbatere, la Realitatea TV şi la B1, spre exemplu. Cred că domnului Iohannis i-ar plăea o dezbatere într-una din cele şase cse ale sale,d ar cred că nici acolo nu ar veni", a masi spus reprezentanta PSD.

REALITATEA TV a solicitat celor doi candidaţi un răspuns pentru invitaţia la dezbaterea de marţi, de la orele 20.00. Până în acest moment, REALITATEA TV a primit un răspuns pozitiv doar de la Victor Ponta.