MENIU

Gabriela Firea, prima ieșire publică după "dispariția" misterioasă. "A fost o cumpănă în viața mea"

Gabriela Firea, 29 ianuarie 2019
Gabriela Firea

Gabriela Firea s-a prezentat marți la ședința primarilor de municipii și va participa și la întâlnirea acestora cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici de la ora 15.00.

Gabriela Firea a făcut declarații înainte de ședința primarilor de municipii din AMR (Asociația Municipiilor din România). Gabriela Firea a infirmat informațiile vehiculate de consilierul PNL Ciprian Ciucu, potrivit cărora primarul general și-ar fi delegat atribuțiile timp de un an către consilierul personal Speranța Cliseru.

"Mă simt mai bine sunt în continuare sub tratament, a fost un eveniment mai neplăcut, o cumpănă. Nu a fost simplu pentru mine, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu și medicilor, sper să nu se mai repete. Legat de informațiile vehiculate, aș putea să îmi deleg atribuțiile pe o perioadă determinată, dar nu către un consilier, ci către un viceprimar. Sunt la serviciu în fiecare zi de pe 7 ianuarie", a spus Gabriela Firea.

Primarul general a criticat maniera Guvernului de a prezenta bugetul de stat exact în ziua în care au loc consultările cu primarii. "Nu am avut acces la datele reale din buget, dar înțeleg că se vorbește de diminuarea de fonduri, ceea ce ar fi dramatic".

"Nu e vorba de bugetele pe care le gestionează primarii în scop personal, ci e vorba de investițiile țării. Polii de dezvoltare și de creștere economică trebuie susținuți și finanțați de la bugetul țării. Municipiul București contribuie cu 25 la suta la PIB și se întoarce foarte puțin înapoi la bucureșteni. Și anul trecut ni s-au tăiat niște bani", a mai spus Gabriela Firea.

Primarul General, Gabriela Firea, a fost prezentă astăzi, alături de președintele AMR și primarul sectorului 3 Robert Negoită, dar și de primarii municipiilor din țara, la ora 13.00, la reuniunea Asociației Municipiilor din România care se desfășoară la sediul Asociației.

Tema ședinței la care participă și Gabriela Firea sunt alocările bugetare din administrația publică locală. Primarii din peste 30 de localități au transmis luni o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care solicitau Guvernului să-și respecte promisiunile referitoare la alocările bugetare către administrațiile locale.

Potrivit unui comunicat al PMB, de la ora 15.00, primarul general Gabriela Firea și președintele AMR Robert Negoita vor participăa la Guvern la o întâlnire cu premierul Viorică Dăncilă, cu ministrul Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici și cu primarii municipiilor din România.

Ipoteză-şoc, se retrage Gabriela Firea de la Primăria Generală?!

Gabriela Firea dispăruse în ultimele săptămâni din spațiul public declanșând tot felul de speculații cu privire la motivele reale ale absenței sale.

Pe pagina de facebook, Gabriela Firea n-a mai postat nicio informaţie despre activitatea sa de primar general din 21 decembrie anul trecut.

Într-un comentariu pe reţelele de socializare, provocat de faptul că jurnaliştii îl întreabă ce se întâmplă cu Gabriela Firea, consilierul Ciprian Ciucu de la PNL a afirmat că ştie că edilul "pregătea un document, dispoziție de primar, prin care-și delega marea majoritate a atribuțiilor de primar Speranței Cliseru, (reintoarsa la PMB) pentru un an."

La o oră după postarea iniţială, Ciprian Ciucu a şters a doua jumătate a mesajului, cea referitoare la predarea prerogativelor Gabrielei Firea.

Intrată într-un con de urmbră, după ce a pierdut sprijinul PSD, dar şi din motive de sănătate, Gabriela Firea şi-a rărit mult ieşirile publice şi declaraţiile, cu toate că Bucureştiul s-a confruntat cu mari probleme de termoficare centralizat şi cu distrugerile provocate de "ploaia îngheţată".

Mai multe articole despre:
Gabriela Firea primarul general Gabriela Firea