MENIU

Gabriela Firea: „Paul Stănescu nu va trăda echipa PSD”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi seara că  Paul Stănescu "nu va trăda echipa PSD" şi va respecta decizia Comitetului Executiv al partidului de a nu vota învestirea guvernului condus de Ludovic Orban.

 Gabriela Firea a susţinut că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a avut o discuţie "lămuritoare" cu Paul Stănescu şi acesta i-a explicat premierului declaraţia făcută luni.

"Eu ştiu că doamna premier Viorica Dăncilă nu este supărată pe domnul Paul Stănescu, au şi avut o discuţie telefonică, chiar doamna Dăncilă mi-a spus la un eveniment la care am invitat-o, că au avut o lămurire, o discuţie lămuritoare în care dl. Stănescu i-a spus că presa a relatat trunchiat declaraţia domniei sale şi că domnul Stănescu a afirmat că se va supune deciziei partidului luată în CEx, şi anume că nu va vota, cel puţin la prima şedinţă, cabinetul Orban, dar că, principial, un guvern trebuie să fie la Palatul Victoria, nu suntem totuşi o ţară bananieră, nu suntem o ţară neguvernabilă. Noi am discutat în jurul orei 19,00 şi mi-a spus că a discutat cu domnul Stănescu la telefon şi că acesta i-a spus că nu s-a relatat întreaga declaraţie şi că a înţeles explicaţia domniei sale. Dar importante sunt faptele, haideţi să vedem ce se va întâmpla practic în ziua votului. Domnul Stănescu nu va trăda echipa PSD", a declarat Firea la un post TV.

"PSD este acum în opoziţie, practic. Noi vom trece şi această perioadă de opoziţie, sunt convinsă, avem timpul să ne şi reformăm, să ne îmbunătăţim şi noi activitatea, să fim mai aproape de oameni", a mai spus Gabriela Firea.

Aceasta a afirmat că nu crede că parlamentari social-democraţi vor vota pentru Cabinetul Ludovic Orban.

"Nu cred că se va întâmpla acest lucru (ca parlamentari PSD să voteze învestirea guvernului condus de Ludovic Orban - n.r.). Probabil sunt negocieri intense, dar înseamnă că nu au fost probabil membri ai acestei echipe, ci doar au vrut să profite de beneficiile electorale ale acestei formaţiuni politice şi atunci când partidul este la greu, cum sunt şi şobolani care fug de pe punte când vine o furtună, mai sunt şi astfel de oameni, care fug", a adăugat Firea.

Senatorul  PSD Paul Stănescu a declarat, luni, că Guvernul Orban trebuie învestit.

În timp ce presedintele PSD Viorica Dăncilă critică deschis guvernul propus de Ludovic Orban, Stănescu susține că noul guvern trebuie învestit.

„Pentru mine ca om politic și cetățean acest guvern trebuie învestit”, a declarat, luni, Paul Stănescu.

Paul Stănescu, ameninţat cu excluderea de Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat, luni seara, intr-o emisiune TV, că Paul Stănescu va fi exclus din PSD dacă va vota la învestirea guvernului condus de Ludovic Orban.

Paul Stanescu face parte din tripleta social-democrata (Firea-Ciolacu-Stanescu) care a luat in calcul debarcarea Vioricai Dancila de la sefia partidului la inceputul lunii octombrie, dupa ce guvernul a fost demis prin motiune de cenzura, la 10 octombrie. 

Gruparea Stănescu-Ciolacu a discutat pe 11 octombrie despre înlăturarea lui Dăncilă de la șefia PSD, cu câteva ore înaintea unul Comitet Executiv al partidului care se anunța exploziv. La intalnirea celor trei si a mai multor lideri PSD, printre care si Marian Oprisan, a fost lansat atacul la președintele partidului: „Așa nu se mai poate, trebuie să ajungem la o înțelegere să plece Dăncilă!”. Puciștii îi reproșează Vioricăi Dăncilă că nu s-a consultat cu ei în ultimele luni, după ce Dragnea nu a mai fost președintele PSD. Aripa anti-Dăncilă ar vrea și un congres PSD, cât mai repede. Totusi, dupa CEx-ul care a urmat intalnirii celor anti-Dancila, pucistii au renuntat sau doar au amânat mazilirea acesteia si au pozat in marea impacare alaturi de presedintele PSD . Totusi au obtinut ceva, si anume organizarea unui congres dupa alegerile prezidentiale.