MENIU

Gabriela Firea ia atitudine în cazul tatălui care și-a abuzat fetița timp de 4 ani: „Un astfel de monstru nu poate fi numit om și este bine că va fi tras la răspundere”

Gabriela Firea. Foto: Facebook

Gabriela Firea a luat atitudine impotriva abuzurilor asupra minorilor, dupa ce a aflat de cazul socant al unei fetite de 13 ani care a fost abuzata de propriul tata timp de patru ani. Ea a postat un mesaj pe pagina personala de Facebook, in care a condamnat vehement actele de violenta si abuz asupra copiilor.

„Abuzurile asupra copiilor, a oricărei persoane, sunt intolerabile! Am aflat cu tristețe de cazul fetiței de 13 ani care timp de 4 ani a fost abuzată de tatăl său. Un astfel de monstru nu poate fi numit om și este bine că va fi tras la răspundere pentru faptele sale.
 
Pentru astfel de situații există Numărul de Urgențe pentru Copii 119! Ca orice copil aflat într-o situație vulnerabilă să poate cere ajutor.
 
Identitatea celor care sună este protejată, indiferent că este un copil sau un adult. Știu din multele discuții pe care le-am purtat ca ministru al Familiei că, deși linia telefonică este utilizată, încă există o reticență. Oamenilor le este teamă să se expună și să nu fie implicați în anchetele autorităților.
 
Este mai importantă viața unui copil! Cine raportează un abuz, ajută nu doar copilul, ci și autoritățile să intervină mai devreme. La numărul unic 119 se pot semnala nu doar situații de traumatizare extremă, violență, ci și situații des întâlnite de cerșetorie sau faptul că un copil nu are cele necesare unei copilării normale.
 
Exclusiv Realitatea PLUS. Minora de 17 ani a fost violată în tabăra AUR: ce scrie în documentul medico-legal
 
 Statisticile arată că aproape 70% dintre cei care au apelat la 119 erau persoane care cunoșteau îndeaproape victima, membrii familiei sau vecini, aproximativ 25% au fost medici, educatori, sau profesori și doar în 5% dintre cazuri au sunat chiar copiii.
 
Trebuie să facem și mai cunoscut acest număr de telefon, 119! Semnele unui abuz sau a unei situații de trafic de copii trebuie depistate din primele discuții, ca autoritățile să poată reacționa rapid.
 
Acestea sunt situații în care statul trebuie să intervină de urgență și să scoată copilul din mâinile abuzatorilor! Fac precizarea pentru a răspunde minciunilor răspândite în trecut de politicieni inconștienți privind legea prin care statul previne separarea copilului de familie.
 
Din păcate, sunt mii de cazuri, anual, în care copiii sunt victime ale abuzurilor sexuale, de foarte multe ori din partea propriilor părinți. Doar anul trecut, din datele ANPDCA, au fost aproape 13.000 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare comise asupra copiilor, iar în aproape 1.200 de cazuri a fost abuz sexual. Aceste cazuri sunt cunoscute și autoritățile au intervenit pentru a opri abuzurile.
 
Știu că de multe ori oamenii pun sub semnul întrebării intervenția autorităților și cât de promptă este această reacție. Trebuie spus că primii responsabili sunt la nivel local, în județe. Și răspund penal dacă nu intervin, nu doar în caz de violență, ci și în cazul unui copil care trăiește în sărăcie sau nu este hrănit. Pentru că niciun copil nu trebuie să sufere, autoritățile sunt acolo să ajute și să asigure copilului un mediu potrivit de dezvoltare, în familie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.
 
Urmărire ca-n filme pe DN1, șofer oprit cu focuri de armă. Fugarul furase mașina și conducea cu o viteză record
 
Mai multe articole despre:
gabriela firea abuz abuz minori victime abuz sexual