MENIU

Gabriela Firea: Calea Victoriei va deveni pietonală în weekend

Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri dimineață, în cadrul comandamentului pentru curățenia de primăvară, că Calea Victoriei va deveni pietonală în weekend, în preajma Sărbătorilor pascale.

"Ne pregătim ca în preajmă sărbătorilor pascale Calea Victoriei să devină pietonală, va fi un exemplu de curățenie și civilizație. Acest lucru se va întâmpla de vineri seară până sâmbătă seară. Toate vitrinele trebuie să fie amenajate și înfrumusețate. Agenții comerciali vor deschide terasele, vor avea loc spectacole. Este o solicitare din partea bucureștenilor să fie și o cale pietonală în Capitală", a declarat primarul gabriela Firea.

Primarul general a criticat felul cum arată centrul orașului acum, catalogându-l drept murdar și foarte urât, deși Primăria Capitalei trebuia să aplice Legea fațadelor, care permite renovarea fațadelor clădirilor din centrul orașului și să coordoneze activitatea de curățenie, având posibilitatea să sancționeze primăriile de sector și cetățenii.

Gabriela Firea, a convocat miercuri, 08 martie 2017, începând cu ora 10:00, comandamentul pentru curățenia de primăvară. Între timp, Capitala este sufocată de gunoaie, cel mai neglijat este sectorul 5 care nu are contract propriu de salubrizare.

Începe marea curățenie de primăvară. Cel putin așa își propune primarul general. Gabriela Firea a convocat astazi, comandamentul pentru curățenia de primăvară pentru a stabili planul de masuri referitoare la actiunile de salubrizare, reparația străzilor și protectia mediului.

La ședință au fost convocați primarii celor șase sectoare, administrațiile domeniului public și Poliția Locală a Municipiului București, operatorii de salubrizare, ALPAB, ACCU, Administrația Străzilor, RADET, RATB, Enel, Apa Nova, Luxten, ASSMB si Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Între timp, pe străzile din București domnesc gunoaiele. Pungi de plastic plutesc in aer, peturi de bere zac aruncate în toate colturile de bloc iar mii de brazi de la Crăciun stau sprijiniti de semafoare.

Cel mai neglijat este sectorul 5 care nu are contract propriu de salubrizare.

Mai multe articole despre:
Gabriela Firea