MENIU

Gabriela Firea critică DUR proiectul privind suspendarea PUZ-urilor pentru 2 ani: "Capitala intră în colaps! Este și o problemă de siguranța cetățenilor"

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că Bucureștiul va intra în colaps, și asta deoarece "investițiile publice și private vor fi suspendate timp de 2 ani". Totul - spune ea -  ca urmare a unui proiect depus de edilul în funcție, Nicușor Dan, care va fi dezbatut vineri, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB), și prin care vor fi suspendate toate planurile urbanistice zonale de sector aprobate în mandatul său. 

"Capitala intră în colaps! Investițiile publice și private vor fi suspendate timp de 2 ani! Asta vrea primarul dreptei unite împotriva oamenilor! A depus un proiect care va fi dezbatut vineri, prin care suspendă toate planurile urbanistice zonale de sector. 
 
Pe scurt, de la poduri, pasaje, lărgiri de bulevarde, până la construcții rezidențiale ori locuințe sociale - toate vor fi înghețate 2 ani, pe puțin.
 
Asta înseamnă că vor fi afectați direct cetățenii, prin nefinalizarea lucrărilor edilitare, precum și investitorii care plătesc taxe și impozite la stat și care își vor trimite angajații acasă, îngrosând șirul șomerilor, precum și persoanele vulnerabile, care așteptau un acoperiș deasupra capului.
 
Probabil asta vrea dreapta în Capitală! Să pună pe fugă oamenii și capitalurile", afirmă Firea, într-un mesaj postat, astăzi, pe contul său de Facebook.
 
Primi-vicepreședintele PSD susține, în context, că grupul consilierilor social-democrati nu va sustine "o astfel de aberație administrativă care condamnă Bucureștiul la subdezvoltare, iar pe bucureșteni la sărăcire și lipsa unui minim confort".
 
"Dacă PNL votează abuzul dement al primarului căruia nu îi pasă de oameni, va avea soarta PNȚ-CD!
Instituțiile statului sper să își facă datoria. Este și o problemă de siguranță cetățenilor!", a mai spus Gabriela Firea. 

Potrivit G4Media, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a pus pe ședința Consiliului General de vineri, 26 februarie, cinci proiecte de hotărâri prin care ar urma să se supende Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) aprobate în mandatul Gabrielei Firea în sectoarele 2,3,4,5 și 6.

Motivul suspendării acestor planuri este reducerea spațiului verde din Capitală și permiterea de construcții. Practic, prin suspendarea acestor PUZ-uri, proiectele care ar fi urmat să fie realizate pe spațiile verzi nu mai pot primi aviz de construire.

De notat este însă faptul că PUZ-urile din sectoarele 3 și 6 au fost deja suspendate prin decizii ale instanțelor, după ce au fost atacate de USR București.

Toate Planurile Urbanistice Zonale ar urma să fie suspendate timp de 2 ani, iar până la aprobarea de noi planuri urbanistice, certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție vor putea fi emise pe baza PUZ-urilor anterioare.