MENIU

Gabriela Firea: Chiria lunară pentru sediul în care activăm e de 280.000 de euro

Primăria Capitalei plătește lunar o chirie de 280.000 de euro pe lună pentru a sta în sediul în care activează acum a consfimat primarul Capitalei, Gabriera Fierea, la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV.

Primarul generala precizat că acestă chirie este foarte mere și a fost adoptată de  foștii consilieri generali. Ea spune că situația este une destul de delicată.

„E o situație controversata a sediului în care activăm. Trebuie să ne mutăm lângă Cișmigiu, în sediul vechi care ste în renovare. Se va întâmpla probabil în septembrie. 280.000 de euro plătim pe lună chirie la sediul în care suntem acum. Avem și o mare datorie pentru că nu s-a plătit chiria câteva luni. S-a considerat că prin plata lunară a chiriei această sumă trebuie considerată avans pentru o eventuală achiziție., Acum, proprietarul s-a schimbat și este o banca comerciala care nu recunoaște această înțelegere. Așa că ne judecăm acum cu banca și să vedem ce se va întâmpla”, a declarat Firea la Realitatea TV.

Primarul Capitalei a mai spus că a discutat și cu adjunctul direcției juridice a primăriei care i-a spus că municipalitatea are deschise 6.000 de dosare de litigii în instanțe.

Gabriela Firea a mai amintit și de problemele pe care le-a moștenit la RATB și la RADET. A precizat că a avut deja unele întâlniri și vor urma și altele, așa încât problemele pe care le au aceste regii să fie rezolvate.

„Încercăm să recuperăm timpul pierdut și să reușim să accesăm fondurile europene necesare pentru reabilitarea RADET. trebuie să rezolvăm problemele legate de pierderi până la iarnă. Bucureștenii trebuie să plătească o factură reală”, a clarificat primarul general.

Firea a mai amintit și de relația cu actualii directori. A amintit că încă din prima zi de lucru la primărie a cerut un audit pentru resurse umane. Ea a precizat că vrea să aibă o relație bună cu șefii din instituție, însă doar dacă și aceștia au „o preocupare pentru banul public și pentru bucureșteni”.