MENIU

Gabriela Firea cere explicații MS despre construirea centrelor de tratare a marilor arşi: "Solicit să ne transmiteți informații actualizate privind stadiul în care se află aceste proiecte

Gabriela Firea, senator PSD

Senatorul Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, solicită Ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, actualizarea informațiilor privind stadiul în care se află proiectul legat de constuirea unor centre pentru marii arși la București, Timișoara și Târgu-Jiu. 

"În România, anual, sunt 10.000 pacienți cu arsuri de diferite grade, iar dintre aceștia aproximativ 15% au arsuri severe. La nivel național există doar 21 de paturi pentru pacienți cu arsuri de complexitate medie, în unități funcționale de mari arși, dar nu există nici nu există un centru de tratare a marilor arși", atrage atenția Firea.
 
Potrivit senatorului PSD, Fondurile pentru construirea unor astfel de centre sunt asigurate dintr-un împrumut obținut de la Banca Mondială, orașele în care se vor realiza fiind București, Timișoara și Târgu-Mureș.
 
"În martie 2021, secretarul de stat Monica Althamer anunța că au fost finalizate fazele premergătoare de realizare a documentației necesare și vor începe lucrările propriu-zise de construire.
 
Vă solicit să ne transmiteți informații actualizate privind stadiul în care se află aceste proiecte, pentru fiecare dintre cele trei orașe în care trebuie să fie construite, precum și etapele ce vor fi parcurse până la finalizarea lor.
 
Vă solicit să ne spuneti dacă există o strategie de pregătire și perfecționare și în privința resurselor umane, respectiv a personalului medical ce urmează să muncească în aceste centre", se arată într-un mesaj postat de Gabriela Firea pe contul său de Facebook.