MENIU

Gabriela Firea, ATAC la Nicușor Dan: Capitala, sub RISC de neputință și nepăsare! Pasajul Unirii, în pericol de prăbușire - VIDEO

Gabriela Firea, ministrul Familiei și Tineretului

Gabriela Firea trage un semnal de alarmă în legătură cu riscul de prăbușire din zona Pieței Unirii din Capitală. Ministrul Familiei și Tineretului îl taxează pe actualul primar general Nicușor Dan, pentru că Bucureștiul „nu este o prioritate, a lăsat totul în același stadiu” ca la sfârșitul mandatului său la Primărie, în 2020. Actualul ministru a postat mai multe imagini dezolante filmate în pasajul rutier Unirea. 

„Capitala este sub RISC de neputință și nepăsare! Pasajul Unirii și toată zona din piața Unirii este în pericol de prăbușire! La un an de la alegeri nu s-a mișcat nimic pentru a consolida infrastructura șubredă a orașului, acțiune pentru care echipa mea pregătise cele necesare, după ani de zile în care nu se făcuse nimic”, a transmis Gabriela Firea, într-un mesaj, joi, pe pagina sa de Facebook.

 
„Când am ajuns primar general am cerut să expertizăm podurile și pasajele din București. Așa am aflat cât de afectate sunt cele 22 de poduri și 7 pasaje pe care Primăria Capitalei le are în grijă.
Am consolidat podurile Mihai Bravu, Străulești, Grant și urma să începem lucrările la Podul Fundeni.
Cea mai gravă situație este, însă, la Piața Unirii. Zilele acestea am văzut că au început să se desprindă pereții în pasajul rutier.
Pericolul este în toată zona Unirii, la planșeul care „înghite” râul Dâmbovița și desparte tot ce este la suprafață de stațiile de metrou.
Am expertizat zona acum doi ani, iar rezultatele au fost îngrijorătoare: structura are risc seismic ridicat și se poate prăbuși la un cutremur.
Am stabilit atunci tot ce era de făcut, iar lucrările urmau să înceapă în toamna trecută și să fie gata în 2022. Era cel mai important proiect al următorului mandat.
Imaginile găsite de echipa noastră în subteran îți dau fiori. Toată structura de rezistență a fost afectată în timp și se discutase o soluție provizorie de stabilizare până la începerea lucrărilor de consolidare.
Pentru Nicușor Dan nu este o prioritate!
A lăsat totul în același stadiu.
Nici măcar nu a actualizat expertiza, așa cum a anunțat public, iar la Administrația Străzilor oamenii sunt ocupați cu „altele”...
Dar lucrurile nu mai pot aștepta! Infrastructura critică a orașului trebuie consolidată! Nicușor Dan și toți „specialiștii” pe care i-a adus în funcții importante trebuie să-și ia rolul în serios”, a mai afirmat Gabriela Firea, pe Facebook