MENIU

Gabriela Firea, anunţ de ultimă oră despre greva de la metrou

Primarul general Gabriela Firea reia disputele cu Ministerul Transporturilor, folosindu-se de greva generală de la metrou. Edilul solicită ministerului să găsească urgent soluţii pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă, pentru că altfel viaţa bucureştenilor "ar fi serios afectată".

Gabriela Firea aminteşte în scrisoare că la cele patru întâlniri directe pe care le-am avut, ca primar general, cu miniştrii transporturilor, a solicitat ca metroul sa fie transferat la Primaria Capitalei, dar, "ca şi in cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingător."

Edilul sugerează că alte interese ar fi la mijloc şi propune ca măcar staţiile să fie trecute în administrarea Primăriei generale, pentru că "arată deplorabil" şi au nevoie de reabilitare. 

Bucureştenilor care ar putea fi afectaţi de greva de la metrou, Gabriela Firea le transmite că Societatea de Transport Bucureşti (fostă RATB) va scoate pe traseu toate vehiculele disponibile, iar această măsura va fi menţinută şi în afara orelor de vârf, pana la reluarea circulaţiei metroului.

Liderii de sindicat de la Metrorex au anunţat că gerva generală va fi declanşată miercuri, pe termen nelimitat. Revendicarea sindicaliştilor este că Ministerul Transporturilor să aprobpe majorarea salariilor cu 42%.  

GREVĂ generală la metrou de miercuri. Niciun tren nu va circula între orele 4.00 şi 16.00!

Mai multe articole despre:
metrou