MENIU

Gabriela Firea: ”Am suplimentat mijloacele de transport în comun, le-am dezinfectat, suntem pregătiți pentru începutul de an școlar”

Primarul general al Capitalei - Gabriela Firea a anunțat, luni, la început de an școlar, că a suplimentat mijloacele de transport în comun. ”Le-am dezinfectat, suntem pregătiți pentru începutul de an școlar”, a spus Gabriela Firea.

”Am suplimentat mijloacele de transport în comun, le-am dezinfectat, suntem pregatiti pentru începutul de an școlar, chiar dacă, anul acesta, sunt emotii și incertitudini pentru toata lumea. Criza sanitara a vaduvit scolile si elevii de lucrurile care faceau din prima zi de scoala o sarbatoare. Parintii si profesorii sunt ingrijorati, iar elevii bulversati.
Acest fapt nu trebuie sa ne impiedice sa ne dorim sa fie un an scolar bun, cu rezultate! In ceea ce ma priveste, ca primar general si ca mama, am pregatit cu atentie acest inceput de an scolar. Voi continua sa fac tot ce tine de mine pentru ca elevii, profesorii si parintii sa fie in siguranta. Succes tuturor si multe reusite scolare, in ciuda tuturor problemelor!”, a transmis, luni, Gabriela Firea, dintr-un tramvai modernizat de STB.
 
Gabriela Firea s-a declarat dezamăgită de afirmaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu licitaţia pentru cele 100 de tramvaie, menţionând că "anumite interese îi îndepărtează pe bucureşteni" de a beneficia cât mai curând de aceste mijloace de transport în comun.

"Ne pare rău că de doi ani de zile stăm numai în procese care nici măcar nu s-au finalizat. Ne-am fi dorit - aşa cum am reuşit să avem 400 de autobuze Euro 6, în traficul din Bucureşti, şi 130 de autobuze hibrid - să ne fi putut bucura şi de cele 100 de tramvaie. Din păcate, anumite interese, pe care nu ştiu cum să le numesc, îi îndepărtează pe bucureşteni de a avea cât mai curând cele 100 de tramvaie, după procese, contestaţii, iar procese, iar contestaţii, pentru că acestea, din păcate, sunt permise doar în România, prin legea achiziţiilor publice.
Suntem cu toţii dezamăgiţi şi nedreptăţiţi de tot ceea ce se scrie în ultima perioadă în legătură cu licitaţia pentru cele o sută de tramvaie. Tot ce se întâmplă, şi la Primărie, şi la STB, sunt acţiuni legale, transparente, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Absolut toate etapele de licitaţie sunt validate de către ANAP, o instituţie care este guvernamentală şi, dacă ar fi fost vreo eroare de natură tehnică, financiară sau juridică, cu siguranţă ANAP ar fi invalidat etapele şi documentaţiile depuse în toată această perioadă de timp", a mai spus Gabriela Firea.

Mai multe articole despre:
gabriela firea