MENIU

Gabriela Firea: Ajutor de 3.000 de euro pentru familiile care nu pot face copii - VIDEO

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, ajutor de 15.000 de euro pentru fertilizarea in vitro. Familiile care nu pot face copii vor putea primi un ajutor de 3.000 de euro.

„Mă bucur că am reușit să depun în Parlament, împreună c colegii mei senatori și deputați, proiectul de lege mult așteptat și pe care vi l-am mai prezentat, cel privitor la accesul femeilor la decizii vitale pentru țară. De exemplu, în domeniu economic, în acest moment sunt foarte puține femei care iau parte la decizii, ceea ce nu este un lucru îmbucurător. De aceea, prin acest proiect de lege va exista obligativitatea ca în fiecare consiliu de administrație al întreprinderilor de stat să existe în CEAE-urile de cinci persoane o doamnă, iar în cele de șapte persoane, două doamne. Este un pas spre normalitate, un pas spre civilizație.

Vreau să vă aduc la cunoștință ultimele informații cu privire la un proiect la care, împreună cu echipa de la Ministerul Familiei, am lucrat câteva luni de zile și se referă la sprijinul financiar pentru cuplurile infertile, în valoare de circa 3.000 de euro. Suntem în linie dreaptă și acești bani vor putea fi primiți de către cei care vor depune solicitările. Regulamentul și normele de aplicare, la care s-a lucrat din plin în acesată perioadă, sunt aproape de final”, a precizat ministrul.

„Ne pregătim să primim dosarele pentru acordarea ajutorului financiar în programul social de creștere a natalității. Sprijinim tinerii care se luptă cu infertilitatea și au indicație pentru efectuarea unor proceduri de fertilizare in vitro.

În paralel, în scurt timp băncile vor acorda primele credite garantate de stat și cu dobândă plătită de minister, în programele Student Invest și Family Start.

Asigurăm locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat și pe listele electorale la alegerile locale. Proiectul este deja la Parlament și va ajunge la vot în Senat și Camera Deputaților”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Mai multe articole despre:
Gabriela Firea psd