MENIU

Gabriela Firea, acuzații GRAVE la adresa lui Nicușor Dan: ce proiect a BLOCAT actualul primar. Nominalizarea primită de la premierul Ciucă

Gabriela Firea/ Facebook

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, care deține, totodată, și funcția de prim-vicepreședinte al PSD, a ieșit, astăzi, cu un nou atac la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan, pe care îl acuză că a reuşit să blocheze şi „Cartierul Justiţiei”, astfel că ”toate eforturile depuse în ultimii ani de specialiştii din Ministerul Justiţiei, Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt la un pas de a fi fost în zadar”. " 250 de milioane de dolari se vor pierde și în loc să avem un complex modern în centrul Bucureștiul rămânem tot cu o groapă insalubră", afirmă Firea, într-o postare pe Facebook. 

"Frig și mizerie cum este de un an și jumătate în București nu a fost niciodată, în ultimii 5 ani! În plus, toate investițiile mari sunt oprite, inclusiv una care putea să “duduie”. Și aceasta este blocată, pe lângă pasajul Doamna Ghica, Prelungirea Ghencea, Ciurel sau blocurile sociale. Sunt în pericol fonduri importante de la Banca Mondială puse la dispoziție României!
 
Nu cred că este vreun bucureștean care să nu cunoască zona Esplanada de pe Bulevardul Unirii, lângă Biblioteca Națională, peste drum de Tribunalul de la „Junior”. Construcția a fost abandonată după ’89 și a devenit o groapă de gunoi în mijlocul orașului.
 
Guvernul a aprobat prelungirea perioadei în care poate fi atras avansul de 2,5 milioane de dolari. Banii au fost promiși de către Banca Mondială, prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, încă din anul 2019 pentru ca Ministerul Justiției să poată începe lucrările. Cu acești bani trebuie plătite studiile geotehnice, exproprierile, planificat și proiectat managementul proiectului.
 
Visul s-a transformat în coșmar dintr-un motiv simplu: Nicușor Dan s-a încăpățânat să suspende Planurile Urbanistice Zonale de sector. Banii nu au putut fi atrași până la sfârșitul anului 2021 pentru că toate documentele pe care Ministerul Justiției le-a obținut până la suspendarea PUZ Sector 3 nu au mai fost valabile", spune fostul edil al Capitalei, în postarea citată.
 
Potrivit prim-vicepreședintelui PSD, ”proiectul de 250 de milioane de euro nu mai are reglementare urbanistică, iar certificatul de urbanism emis la sfârşitul lunii septembrie 2021 obligă Ministerul Justiţiei să obţină un nou Plan Urbanistic de Detaliu pentru Cartierul Justiţiei”.
 
În context, aceasta spune că, începând de săptămâna trecută, s-a decis constituirea unui comitet interministerial care să deblocheze proiectul "Cartierul Justiţiei", iar premierul Nicolae Ciucă a desemnat-o să coordoneze acest comitet, în calitate de fost primar general al Capitalei. 
 
"Nici o bancă din lume nu va ține sute de milioane de euro blocate cu anii. România și Bucureștiul nu trebuie să rateze această șansă de dezvoltare doar pentru mofturile unui personaj care ocupă vremelnic scaunul de primar", a conchis Gabriela Firea.