MENIU

Gabriela Firea, acuzații GRAVE la adresa DSP București: Au intrat ca mafioții la Colentina și au verificat până după miezul nopții!

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

Gabriela Firea a lansat, luni seara, la un post TV, acuzații fără precedent la adresa Direcţiei de Sănătate Publică București, după ce angajații acesteia ar fi intrat noaptea peste medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Colentina. 

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că DSP ar fi făcut un control abuziv la Spitalul Colentina, spital suport COVID-19, în care sunt aproape 900 de paturi, dar are sub 100 de pacienți.

„Au intrat noaptea ca mafioții! Au stat până după miezul nopții ca să verifice. De la 10 jumătate până după miezul nopții, așa au stat, în weekend. Au intrat cu forța, ca să numere pacienții de la Colentina. Credeau că sunt sute de pacienții și noi am anunțat 80. Au mai apărut 3 ambulanțe, în timp ce erau ei acolo, direcționați, desigur, tot de ei", a declarat, luni seară, Gabriela Firea.

Pe de altă parte, Firea a mai afirmat că s-au primit mai multe telefoane şi petiţii la Primăria Capitalei în legătură cu posibile nereguli la DSP București. Primarul general susține că instituţii şi companii din Bucureşti au semnalat situații în care au un angajat internat, confirmat cu COVID-19, şi DSP nu face anchetele epidemiologice în aceste cazuri, ajungându-se la situaţia în care fabrici şi societăţi comerciale sunt închise din cauza unei singure persoane bolnave, potrivit Agerpres.