MENIU

Gabriela Firea a anunțat PROGRAME pentru încurajarea natalității, dar și pentru copiii din familii nevoiașe

Gabriela Firea, ministrul Familiei și Tineretului Foto: Facebook.com

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea, a anunțat duminică o serie de inițiative care vin în sprijinul familiilor, a copiilor, a tinerilor dar și pentru egalitatea de șanse. Una dintre cele mai importante vizează extinderea programului FIV privind cuplurile infertile.  Ministrul propune și măsuri pentru copiii din familiile vulnerabile, măsuri ce vor avea un impact bugetar de 50 de milioane de euro. 

"Am publicat pe site-ul ministerului Familiei un pachet de documente un pachet de documente care modifica programul național privind decontarea procedurilor de fertilitate, atât în clinicile de stat, cât  în clinicile de stat și private 

Extindem acum acest proiect de la nivelul Capitalei la nivelul întregii țări.

El se adresează femeilor cu vârste între 20 si 45 de ani. Până acum era 40 de ani limita superioară, dar am extins-o la 45, după modelul aplicat în Capitală.

Suma decontată este echivalentul în lei a 4.500 de euro, aceasta este plafonul maximal, pentru că prețurile diferă de la oraș la oraș. De acest ajutor pot beneficia cuplurile, căsătorite sau nu, dar pot beneficia de decontare și femei singure" a anunțat, duminică, Gabriela Firea.

 

Proiectul FIV - "O șansă pentru cuplurile infertile" a fost lansat la nivelul capitalei în perioada în care Gabriela Firea a fost edil general. La vremea respectivă, în 2019, se acorda un sprijin financiar în valoare totală de 13.800 lei/cuplu infertil din București.