MENIU

Gabriela Firea a anunțat dacă este de acord cu Educația sexuală în școală, cu avorturile în România - Primele măsuri ca ministru al Familiei

Gabriela Firea, ministru desemnat de PSD la Familie și Tineret Foto: INQUAM/Octav Ganea

Gabriela Firea, avizată favorabil pentru noul ministerul nou înființat în Guvernul Ciucă - Ministerul Familiei, a anunțat că este pentru predarea educației sanitare care să includă și educația sexuală, în școli. În plus, senatoarea a precizat că nu va interveni în vreun fel pentru a limita numărul de avorturi din România, la sugestia unui parlamentar AUR.

”Susțin cu tărie ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară, chiar și noțiuni de sexualitate, dar aceasta să fie realizată de persoane specializate – medici, psihologi, și cu acordul familiei. Așa cum s-a solicitat acordul familiei pentru educația religioasă. Eu nu cred că un părinte responsabil poate să fie împotrivă. Sunt de acord ca împreună cu specialiștii să găsim soluții ca să nu mai avem mame minore, pentru că suntem pe primul loc în UE la acest capitol”, a declarat Gabriela Firea, la audierile din comisiile parlamentare pentru avizarea în Guvernul Ciucă.

În același timp, Gabriela Firea a spus și că nu va fi de acord să impună reducerea avorturilor în România, pentru că este o militantă pentru drepturile femeilor. Aceasta a respins propunerea unui parlamentar AUR de a lua măsuri pentru limitarea avorturilor.

„Întotdeauna voi milita pentru drepturile femeilor, ele trebuie să decidă și să dispună de propria lor viață și de corp. Voi milita ca toate femeile să aibă acces la servicii medicale de calitate, la servicii de consiliere de calitate, la discuții cu duhovnicul – dacă sunt credincioase – ca să ia cea mai bună decizie pentru ele și corpul lor. Nu contravine cu dorința mea de a crește natalitatea – nu o creștem cu orice preț”, a răspuns spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a obținut aviz favorabil pentru postul de ministru al Familiei și Tineretului cu 38 de voturi pentru, 18 împotrivă și 4 abțineri.