MENIU

Gabriel Zetea (PSD), reacție în scandalul plăcii cu numele Vioricăi Dăncilă

<p>Sursa: Facebook/Nicoleta Ivan</p>

Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureș, susține că placa pe care este inscripționat numele premierului Viorica Dăncilă nu a fost realizată la inițiativa sa. Într-o intervenție la Realitatea TV, acesta a anunțat că placa a fost deja mutată de la școala din Dragomirești într-un loc privat.

Gabriel Zetea este nemulțumit de comentariile făcute „în presă și pe rețelele de socializare” în legătură cu placa „Pro Memoria” pe care apare și numele premierului Viorica Dăncilă, dezvelită la școala din comuna Dragomirești.

„Am văzut  foarte multe exagerări în presă și pe rețelele de socializare. Nu este vorba de o acțiune administrativă, domnul primar al localității, domnul Țiplea a ținut să aducă o pată de culoare. El este fost preot, un artist local și a venit și a prezentat în cadrul acestei ceremonii o creație a sa personală - această placă. Este proprietatea sa intelectuală  este proprietatea sa și fizică, și doar a prezentat-o în fața comunității”, a precizat Zetea, la Realitatea TV.

Placa nu va rămâne însă la școală, a dat asigurări liderul social-democrat.

„Placa respectivă nu rămâne în cadrul școlii. Doar a fost prezentată ieri . Ca dovadă, astăzi ea a fost și relocată de acolo și probabil că va rămâne într-un spațiu privat, la alegerea domnului primar, pentru că este proprietatea sa. 

Zetea s-a plâns că prin acest eveniment se încearcă blamarea PSD și a susținut că a fost doar „o prezentare a unei creații artistice personale a unui primar dintr-o localitate”.

„Nu am știut de această inițiativă, n-am cerut niciodată, Doamne ferește, mulțumiri pt activitatea pe care o desfășurăm în cadrul adminsitației locale. (...) Nu am știut de această inițiativă, pe moment l-am felicitat pe dl primar, ne-am asigurat că acea placă va fi relocată în continuare într-un spațiu privat”, a mai spus Zetea.

Despre primarul din Dragomirești, președintele CJ Maramureș a spus că nu este nici măcar membru al PSD.

„Faptul că se discută de initiativa privată a unui domn primar si se incearcă să fie blamat PSD, vreau să vă spun că dl primar Țiplea astăzi nu e nici măcar membru al PSD, el este primar ales în cadrul unei alte formațiuni politice”. 

 

 

Pe de altă parte, în urmă cu trei luni, în timpul campaniei electorale pentru europarlamentare, presa locală a relatat apropierea de social-democrați a primarului din Dragomirești, care este membru PMP. 

Primarul Vasile Țiplea îl asigura atunci pe Gabriel Zetea că pe 26 mai va susține și va vota lista PSD, relatau ziarele locale.

„Eu am aderat încă de la început la principiile social-democrate și am apreciat toată măsurile bune implementate de guvernarea PSD. (...) atât eu, cât și locuitorii din Dragomirești vom vota duminică, 26 mai, lista propusă de PSD la alegerile europarlamentare”, citat de emaramures.ro.

Imaginea cu placa de pe peretele școlii a devenit virală, marți, în mediul online. Mulți internauți au fost indignați pentru că  autoritățile locale au ales să pună mesajul de recunoștință față de Viorica Dăncilă pe fațada unității de învățământ care a fost reabilitată din bani publici.

Dăncilă, ctitor de școală pe o placă montată de un lingușitor din PSD

Numele premierului Viorica Dăncilă și al președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea (PSD), apar pe o placuță „Pro Memoria" de pe fațada unei școli. Inaugurarea a avut loc luni, 9 septembrie, după un „timp record” de... doi ani, după cum susține Gabriel Zetea într-un mesaj postat marți pe Facebook.