MENIU

Gabriel Oprea, cap pe lista UNPR pentru europarlamentare. Ilie Năstase, pe listă

Gabriel Oprea, la Reuniunea Regională a organizațiilor UNPR din regiunea VIII București-Ilfov

 Lista candidaţilor UNPR la alegerile pentru Parlamentul European va fi deschisă de preşedintele formaţiunii politice, Gabriel Oprea, transmite Agerpres. Liderul UNPR a vorbit pe larg şi despre prezenţa pe listă a lui Ilie Năstase, despre care a afirmat că nu trebuie judecat la nesfârşit şi blamat pentru o greşeală pentru care a şi plătit, referindu-se la incidentul din 2018, când fostul mare tenismen s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan.

„Dacă mă intrebaţi de cetăţeanul Ilie Năstase, vă spun că nu a facut niciun accident, nu a omorât pe nimeni, a greşit şi a plătit. Dacă mă întrebaţi de generalul de doua stele Ilie Năstase, ambasador al sportului românesc, om care a făcut fericiţi milioane de români, vă dau următorul exemplu. Venea vicepreşedintele SUA Joe Biden în vizită oficială, aveam emoţii, doream să iasă totul bine, l-am rugat pe Ilie Năstase, era senator UNPR, îl cunoaştea pe Biden, jucase tenis cu el, i-a adus o rachetă cu care a câştigat US Open. L-a imbrăţişat, s-au pupat şi din momentul acela totul a fost altfel. Ilie Năstase apare în orice studiu sociologic, el, Nadia Comăneci, Hagi, sunt preferaţii românilor”, a afirmat Gabriel Oprea, sâmbătă, într-o conferință de presă la București, 

În mai 2018, Ilie Năstase s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan în Capitala. Incidentul a fost extrem de mediatizat pentru că marele sportiv i-ar fi înjurat pe oamenii legii, pentru care a fost și încătușat. În afară de dosarul penal, Ilie Năstase a rămas şi fără permis de conducere.
 
Referindu-se la lista UNPR pentru europalamentare, Gabriel Oprea a precizat că, pe lângă Ilie Năsase, pe listă apare numele unui alt mare sportiv, Anghel Iordănescu, antrenorul "Generaţiei de aur"  „Lista la europarlamentare am să o deschid eu, vreau să pot ajuta cât mai mult partidul, rămân aici, în ţară, să realizez obiectivele partidului. Pe listă sunt doi generali, Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu, domnul europarlamentar Ciprian Tănăsescu, Luminiţa Adam, avem mulţi colegi, domnul senator Iustin Talpoş, oamenii din toate generaţiile, pregătiţi, profesionişti. Ne interesează un singur lucru acolo, la Bruxelles, când ajungem, să fie oameni patrioţi care să se bată pentru România şi nu să o denigreze”, a declarat Gabriel Oprea, la finalul reuniunii regionale a organizaţiilor UNPR din regiunea Bucureşti-Ilfov.
Mai multe articole despre:
Ilie Năstase Gabriel Oprea UNPR