MENIU

Gabriel Oprea avertizează: ”Trebuie să respectăm legea că altfel intrăm în scenarii groaznice”

Fostul vicepremier pentru securitate națională și ministru de Interne - Gabriel Oprea îndeamnă românii să aibă încredere în autorități și să colaboreze cu acestea pentru a nu intra în scenarii tot mai sumbre din cauza epidemiei de coronavirus. 

Despre cum se va proceda dacă România va intra în scenariul 4, Gabriel Oprea a mizat pe atitudinea autorităților.

”Cred că în acest război total atipic, invizibil, este importantă atitudinea autorităților. Autoritățile sunt alături de cetățeni și iau măsuri clare, ferme în acest război. Mă refer la acest spital de campanie. Autoritățile trebuie să dea mesaje clare, cetățenii trebuie să respecte legea, să nu intre în panică, să colaboreze cu autoritățile. Sunt convins că specialiștii, medicii, domnul ministrul Vela, domnul chestor Despescu, doctorul Arafat, toți sunt profesioniști și vor căuta în această perioadă să se adapteze și să fie pregătite pentru scenariul 4”, a explicat Gabriel Oprea.

Întrebat ce se va întâmpla în acest scenariu 4 în contextul afluxului de cetățeni români care vin din afară, dacă vom reuși să îi aducem în țară sau chiar și atunci li se va permite să vină, fostul vicepremier a răspuns: ”Legea este foarte clară, cine intră pe teritoriul țării noastre trebuie să stea 14 zile în carantină. Autoritățile sunt pregătite să își facă datoria”.

”Statul român are două obiective strategice: 1. să limiteze pierderile de vieți omenești, 2: să căutăm să folosim motoarele economice să putem merge mai departe, Guvernul trebuie să aibă bani, să mergem mai departe, cu bune, cu rele. Trebuie o colaborare strânsă între cetățeni și autorități. Trebuie să respectăm legea că altfel intrăm în scenarii și mai groaznice. Cetățenii trebuie să fie liniștiți. Autoritățile au o misiune foarte grea. În acest scenariu, eu cred că prețurile materiilor prime de vază cred că trebuie plafonate, sunt peste 5 mil. pensionari, peste 800 mii persoane cu dizabilități”, a mai precizat Gabriel Oprea, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre: