MENIU

Gabriel Liiceanu a trecut în tabăra foștilor susținători dezamăgiți de Klaus Iohannis

Foto: Inquam/Marin Raica

Filozoful și scriitorul Gabriel Liiceanu a trecut în tabăra foștilor susținători ai președintelui Klaus Iohannis care-l critică dur pentru gesturile și acțiunile politice din ultima perioadă. Liiceanu l-a criticat în termeni duri, afirmând că șeful statului a dovedit un cinism uriaș, iar impresia pe care o lasă este că "nu-i pasă de români". În ultima perioadă, o serie de susținători extrem de cunoscuți ai președintelui, precum Oana Pellea, Marius Manole sau Tudor Chirilă, s-au exprimat public extrem de dur împotriva sa.

Într-un interviu pentru Europa FM, filozoful și scriitorul Gabriel Liiceanu s-a declarat atât dezamăgit de acțiunile președintelui, cât și contrariat.

”Sunt câteva întrebări acute. Ce l-a determinat să devină așa? După ani în care a spus că niciodată nu va face alianță cu PSD. Știți care este întrebarea care apare în legătură cu el, în mintea mea, cel puțin? Dacă lucrurile acestea au fost gândite ca la un mare jucător de șah, cu mișcări calculate pentru a ajunge în punctul voit, dar pe o cale ocolită și pe care ceilalți nu o vor ghici în toate meandrele ei. Așadar, dacă aceste etape intermediare prin care am fost păcăliți, la nivelul unei nații, au fost gândite de la început sau au fost făcute dintr-o minte brambura?”, a spus Gabriel Liiceanu în interviul radio.

Din această perspectivă, Liiceanu a opinat că șeful statului dă dovadă de un cinism uriaș și că, cel mai probabil, nu-i pasă de români. Întrebat dacă se așteaptă la un răspuns din partea lui Klaus Iohannis, renumitul om de cultură a afirmat că ”Nu mai are nimic de spus!”.