MENIU

FURTUNĂ în mai multe județe din țară, inclusiv în Capitală. Sunt victime și pagube însemnate

O serie de efecte negative - case inundate, copaci căzuți, avarii în alimentarea cu energie electrică - s-au înregistrat în nouă județe și în municipiul București, în urma precipitațiilor și vântului puternic de sâmbătă, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență printr-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit IGSU, până la ora 18.00, s-au înregistrat următoarele evenimente:

* Alba: Blaj — o casă, trei curți și două străzi inundate

* Timiș: localitatea Marginea — un subsol bloc inundat; Timișoara — un copac căzut pe două autoturisme

* Buzău, Râmnicu Sărat — șapte curți și trei anexe inundate; localitatea Topliceni — patru case și patru curți inundate

* Dâmbovița: localitatea Vulcana Pandele — un beci inundat

* Vrancea: localitatea Slobozia Bradului — pe E85 — circulația se desfășoară pe un sens, din cauza scurgerilor de pe versanți

București: 28 copaci căzuți pe carosabil, patru autoturisme avariate, un panou publicitar și mai multe elemente de construcție afectate

* Galați: localitatea Șerbeții Vechi — două case inundate

Potrivit IGSU se înregistrează avarii în alimentarea cu energie electrică în 19 localități din patru județe — Prahova, Harghita, Dâmbovița și Brașov.

IGSU precizează că în teren acționează echipe tehnice pentru remedierea situației în cel mai scurt timp, misiunile pompierilor pentru înlăturarea efectelor de vreme rea fiind "în dinamică".

Evoluția situației operative este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

sursa foto: Florin, martor ocular

Mai multe articole despre:
Bucureşti vreme rea copac căzut