MENIU

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a | Sicriul, transportat azi la Edinburgh. Mii de oameni pe traseul cortegiului - VIDEO

Sicriul Reginei Elisabeta a ll-a este transferat, azi, de la Castelul Balmoral la Edinburgh. Mii de britanici ieșiți pe traseu îi aduc un ultim omagiu fostului monarh. Sicriul va rămâne la Edinburgh până marți, apoi va fi transportat la Londra, cu avionul, pentru funeraliile naționale.

Procesiunea cu sicriul din stejar aşezat pe un dric durează mai multe ore, trecând prin mai multe localităţi, permiţând mulţimilor să-i aducă un ultim omagiu reginei. La Edinburgh, trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a va fi depus la Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne până luni.

LIVE BBC 

 

De acolo, sicriul va fi dus în Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne peste noapte.

Luni după-amiază, va fi dus la Catedrala St Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă şi sicriul se va rămâne 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

A doua zi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham,

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, iar de joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Mai multe articole despre:
sicriu elisabeta regina a murit doliu national