MENIU

Funcţionarii publici furioşi, după atacul ALDE: Coaliţia a avut în vedere disponibilizări colective

Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE, a declarat vineri, la Bistrița, că instituțiile publice au un număr supradimensionat de angajați. El a precizat și că există spațiu pentru efectuarea unor reduceri de personal. În replică, Sindicatului Național al Funcționarilor Publici solicită public reprezentanților ALDE să dea publicității raportul potrivit căruia au concluzionat că din totalul angajatilor unei instituții publice muncesc doar un procent de ”60-70%” și că există ”un număr supradimensionat de personal”.

"Sunt foarte multe instituții publice care au un număr supradimensionat de personal și interesul nostru este de a menține actuala decizie a Guvernului de a nu mai face angajări decât acolo unde există strictul necesar și acolo de unde pleacă persoane din sistemul public și este obligatorie încadrarea pe posturile respective, că nu se poate desfășura activitatea", a spus Chițoiu.

Rugat să dea exemple de instituții publice unde personalul este supradimensionat, Chițoiu a spus că situația se regăsește în toate instituțiile bugetare.

Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, SNFP, organizație sindicală care reprezintă funcționari publici și personal contractual de la nivelul administrației publice centrale și locale, solicită public reprezentanților ALDE să dea publicității raportul potrivit căruia au concluzionat că din totalul angajatilor unei instituții publice muncesc doar un procent de ”60-70%” și că există ”un număr supradimensionat de personal”. De asemenea solicităm să fie nominalizate acele instituții supradimensionate despre care face vorbire reprezentantul ALDE.

"Potrivit informațiilor noastre, instituțiile publice se confruntă cu lipsa de personal calificat generat de plecarea specialiștilor din Administrația publică, precum și cu lipsa dotărilor pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime și eficiente. Lipsa unui răspuns argumentat al reprezentanților ALDE va confirma scenariul potrivit căruia coaliția de guvernare a avut în vedere disponibilizări colective la nivelul instituțiilor publice în momentul în care a fost proiectată actuala lege a salarizării", se arată într-un comunicat al SNFP.

 

Mai multe articole despre:
sindicalişti SNFP ALDE ALDE funcţionari publici