MENIU

Funcția de pe Skype pe care n-ai folosit-o până acum, dar te va ajuta enorm

Skype e una dintre cele mai longevive aplicații de chat și videoconferință. Totuși, nu mai e de mult timp lider. Asta nu înseamnă însă că cei de la Microsoft s-au dat bătuți. Noua versiune pentru mobil este mai utilă ca niciodată, dacă știi cum s-o folosești în interesul tău. 

Indiferent dacă este vorba de Messenger, WhatsApp, Viber, Facetime sau Google Duo, aplicațiile fac aproximativ același lucru, cu foarte mici variații pe temă. Dar Skype se bucură, cel puțin, de popularitatea adusă de timp.

Skype încearcă acum să redevină relevant pentru o nouă generație de utilizatori. Asta după, în urmă cu un deceniu, era liderul absolut în industrie. Printr-o nouă funcție introdusă în versiunea de iOS și Android a programului, s-ar putea să reușească.

Ce poți să faci cu Skype de acum înainte

Opțiunea de acum a fost disponibilă în beta pentru un public restrâns, dar acum poate fi experimentată la scară largă. Noul Skype pentru telefon include posibilitatea de screen sharing sau partajare a ecranului.

Astfel, vei putea să oferi asistență de la distanță unui prieten care nu găsește ceva în meniul telefonului. În același timp, vei putea colabora la un proiect sau o prezentare, în cazul în care persoana de la capătul firului a lucrat la ea pe smartphone sau tabletă.

Noua funcție de împărtășire a ecranului se regăsește în meniul din drepta jos al unei conversații, ascuns în spatele celor trei puncte de suspensie (...). De acolo, îți poți înregistra o conversație, poți activa subtitrări generate automat sau poți adăuga alte persoane la dialog.

În cazul în care alegi "screen sharing", vei putea să ieși din Skype și să faci orice altceva pe telefon, cu mențiunea că va exista un banner în partea de sus a ecranului care va evidenția faptului că ești în continuare într-o discuție.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet online Skype