MENIU

"Fructul perfect": poate fi mâncat la orice ora din zi, este plin de vitamine şi fibre

"Fructul perfect": poate fi mâncat la orice ora din zi, este plin de vitamine şi fibre

Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conține acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol și favorizează absorbția subtanţelor nutritive din alimente, ceea ce înseamnă că orice mâncare consumată cu acest fruct devine mai sănătoasă. Nutriționiștii l-au numit "fructul perfect": poate fi mâncat la orice ora din zi, este plin de vitamine și fibre, iar pe termen lung contribuie la menținerea sănătății, a frumuseții și a siluetei. Ba mai mult, te ajută și să slăbești, întrucât grăsimile bune păstrează nivelul de insulină constant și te ajută să le arzi pe cele nesănătoase din corp.

În 150 de grame de fruct sunt circa 230 de calorii. Circa 190 de calorii vin din grăsimi. Avocado conține trei grame de proteine, 12 grame de carbohidrați și 21 de grame de grăsime.

La aceasta se mai adaugă și 10 grame de fibre, adică 40% din necesarul zilnic. Este remarcabilă cantitatea de vitamina K care se găsește în avocado, respectiv 30 de miligrame, în 150 de grame, ceea ce reprezintă circa 40% din doză zilnică necesară. Această face ca fructul să fie ideal în dietele vegetariene. Avocado conține și 14 miligrame de vitamina C, tot în 150 de grame, dar și 700 de miligrame de potasiu ceea ce reprezintă circa 20% din doza zilnică necesară.

Este foarte bogat în vitamina B6, un argument în plus pentru consumul de avocado în dietele vegetariene. În 150 de grame de fruct se găsește 19% din doză de vitamina B6 necesară zilnic. Și vitamina K și vitamina B6 sunt nutrienți care se găsesc, în cantități atât de mari doar în alimentele de origine animală. Avocado mai conține și 0,18 grame de omega 3 și 2,44 grame de omaga 6. În diferite proporții avocado conține toți aminoacizii esențiali, fiind un fruct care are calități cu totul excepționale.

Cea mai căutată calitate a fructului de avocado îl reprezintă conținutul important de acid oleic, acesta având rolul de a scădea colesterolul din organism. În 150 de grame de fruct de avocado găsim un sfert din necesarul zilnic de acid folic al organismului. Carotenoizii din avocado lupta împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care cel de prostată sau cel oral, scrie bzi.ro.

Mai multe articole despre:
fruct avocado