MENIU

Fructul la mare căutare în bucătăria modernă care are mai multe secrete decât crezi

Avocado este un tip de fruct diferit față de celelalte și din acest motiv este privit cu ochi sceptici de mulți dintre noi. La urma urmei, este normal atâta timp cât nu știm foarte multe lucruri despre el. Însă cercetătorii au reușit să afle profilul genetic al fructului.

Ceea ce noi numim „avocado" este fructul arborelui numit Persea americana, iar istoricul acestuia este destul de ambiguu. Se crede că acesta provine din zona central sudică a Mexicului. Cel mai popular tip de avocado și pe care îl găsești adesea în supermarket este Hass avocado, numit adesea „para-aligator".

Având în vedere puținele informații care se cunosc despre ADN-ul fructului de avocado, o echipă de cercetători a studiat genomica fructului de avocado pentru a determina totalitatea informațiilor sale ereditare. Iată ce au descoperit.

Momentan, oamenii de știință nu au reușit să afle cu exactitate când a apărut fructul de avocado, dar sunt siguri că acesta a suferit o serie de transformări de-a lungul evoluției sale. Astfel, în urma acestor modificători, fructul de avocado a căpătat noi funcții utile care au rămas întipărite în ADN-ul acestuia până în prezent. Iar cercetătorii au descoperit că aceste gene contribuie la creșterea productivității.

Pentru sănătate, e bine de știut că fructul de avocado conţine mai mult potasiu decât bananele. Potasiul este un nutrient de care majoritatea oamenilor duc lipsă. Acesta ajută la menţinerea activităţii electrice la nivel celular şi participă la diverse funcţii importante. Fructele de avocado sunt o sursă generoasă de potasiu, 100 grame asigurând 14% din necesarul zilnic, comparativ cu doar 10% cât acoperă bananele, considerate în mod obişnuit un aliment bogat în potasiu.

Sursa

Mai multe articole despre:
beneficii avocado profil ADN