MENIU

Fructul banal care combate retenția de apă şi te scapă de balonare, dureri de stomac și crampe

Fructul comun care combate retenția de apă şi te scapă de balonare, dureri de stomac și crampe

Durerile de stomac, crampele, balonarea sau retenția de apă sunt probleme cu care orice persoană s-a confruntat măcar o dată în viață. Aceste manifestări neplăcute pot să apară atunci când există o problemă în procesul de digestie.

Alimentația este principalul factor care duce la apariția unui disconfort la nivelul stomacului. Alimentele care se digeră mai greu, cum ar fi mâncarea de tip fast-food, legume ca ceapa, varza, fasolea, broccoli, dar și băuturile spirtoase sau berea pot favoriza apariția balonării și pot cauza retenția de apă la nivelul organismului.

Chiar dacă majoritatea fructelor oferă beneficii organismului, există un anumit fruct care poate combate retenția de apă și poate rezolva rapid problema balonării.

Bananele sunt fructele despre care specialiștii spun că pot face minuni pentru sistemul digestiv. Acestea conțin o fibră numită pectină care oferă organismului senzația de sațietate. În plus, aceste fructe sunt o sursă importantă de magneziu, mangan și vitamina B6, scrie avantaje.ro. Potasiul combate retenția de apă, în timp ce magneziul și vitamina B6 oferă energie organismului, iar manganul activează anumite enzime care sunt necesare pentru o digestie corectă.

Mai multe articole despre:
banane beneficii banane