MENIU

Frica de femei l-a determinat pe un bărbat să stea captiv în casă timp de 55 de ani! De ce afecțiune suferă

Frica de femei l-a determinat pe un bărbat să stea captiv în casă timp de 55 de ani! De ce afecțiune suferă/ unsplash.com

Caz halucinant într-un stat din Africa Centrală! Un bărbat de 71 de ani, din Rwanda, suferă de o afecțiune psihologică extremd e rară care se traduce printr-o frică inexplicabilă de femei. Teama este atât de mare încât bărbatul trăiește în izolare de 55 de ani. 

Potrivit presei sud-africane, bărbatul s-a închis în casă încă de la vârsta de 16 ani, iar în decursul anilor și-a ridicat în jurul locuinței un gard înalt, ca să nu aibă contact cu vreo femeie și nici măcar să vadă una, relatează Ziarul de Iași care citează Daily Mirror.

Bărbatul are grijă ca gardul să fie securizat, astfel ca nimeni să nu poate intra în curte fără acordul lui.

„Motivul pentru care m-am izolat și am un gard în jurul casei mele este că vreau să mă asigur că femeile nu se vor apropia de mine”, a spus acesta, precizând că femeile îl să se simtă „foarte speriat”.

În ciuda fricii de femei, bărbatul depinde de acestea pentru a supraviețui. Asta pentru că vecinele sale îi asigură necesarul de hrană și de lucruri de care are nevoie. Produsele sunt aruncate peste gard. 

Deși nu a primit niciodată un diagnostic clar, se presupune că bărbatul suferă de o afecțiune psihologică numită ginofobia, o frică irațională de femei.

Simptomele pot include o teamă incontrolabilă, care poate fi declanșată chiar și un gând.

Pacienții cu această afecțiune pot avea atacuri de panică, senzație de sofocare, transpirație abundentă, bătăi rapide ale inimii și dificultăți de respirație. De asemenea, pot avea dureri de stomac și senzație de leșin atunci când sunt aproape de femei sau chiar și numai când se gândesc la ele.