MENIU

Fresh Refresh. Vacanţă târzie

Aţi ratat zilele de vară pentru concediu şi sunteţi deprimaţi? Medicii vă transmit că septembrie, octombrie sau oricare altă lună pot fi la fel de frumoase şi utile unui repaos! Vorbiţi cu şeful dumneavoastră şi stabiţi un concediu chiar şi toamna! S-ar putea să aveţi parte de zile călduroase, dar nu dogoritoare.

Zâmbetul pe chip trebuie să apară şi când vine vorba despre concedii târzii, pentru că acestea sunt avantajoase. Până începe şcoala, mai puteţi profita de zilele senine care vă pot trimite într-un concediu pe litoral. Sejururile de final de septembrie sunt mai puţin costisitoare şi lipsite de aglomeraţie: pe şosele, în trenuri sau în microbuze...Dacă vă doriţi cu adevărat o schimbare de toamnă puteţi să vă împachetaţi rapid câteva bagaje şi cu un bilet turistic în mână să porniţi spre Muntenegru, ţară nu este foarte departe de România şi care vă poate cuceri cu plajele de la malul Adriaticii, vestite pentru nisipul fin. Pentru cei care vor să îşi petreacă zilele libere tot în România, acesta poate fi anotimpul perfect să îşi redecopere ţara!

Venus, staţiune inclusă în nomenclatorul locurilor balneare de pe litoralul nostru, abia aşteaptă să fie luată la paşi. Intimă şi elegantă, Venus are o plajă de aproximativ un kilometru lungime, cu un nisip la fel de fin ca cel din Muntenegru, după unele postări ale călătorilor! Venus este ideală pentru o vacanţă în familie, dar şi pentru grupurile de tineri. Turiştii se pot bucura, acolo, de climatul maritim bogat în aerosoli salini sau de izvoarele minerale, captate sub formă de duşuri. Parcul Măcin, din judeţul Tulcea, poate fi un alt loc de redescoperit de la noi din ţară.

Este o destinaţie perfectă de weekend. Zona este pitorească în special toamna, când culorile pădurii şi piscurile întregesc peisajul. Vremea este perfectă, acum, pentru un tur rapid prin unul dintre cele mai vechi locuri din România. Nu veţi găsi, acolo, dotări turistice deosebite, dar Parcul oferă bucurii vizuale precum Culmea Pricopanului, rezervaţia Valea Fagilor sau Valea Luncăviţa.

Pentru cazare, vă puteţi interesa în oraşele din apropiere. Măcin poate fi o opţiune. Celebră în lume graţie cimitirului său vesel, Săpânţa este un alt punct de bifat pe harta turistului, indiferent de anotimp. Situată la poalele munţilor Gutâi, unde-şi face loc râul Tisa, localitatea cucereşte cu oamenii săi primitori, cu artizanatul şi căsuţele sale de lemn. La 18 kilometri de acolo, puteţi ajunge în Sighetul Marmaţiei.

Vă recomandăm popasuri şi la mănăstirile din Bârsana sau Ieud! Cei care vor să treacă hotarele, pot vâna ofertele "last minute" ale agenţiilor de voiaj! Paris, Londra, Milano sau Amsterdam vă aşteaptă la preţuri bune pentru un weekend de toamnă care să ţină loc de vacanţă. Nu uitaţi de asigurarea de sănătate în cazul călătoriilor în străinătate!

Mai multe articole despre:
fresh refresh vacanţă târzie popasuri