MENIU

Fresh Refresh. Cum să ne simțim mai bine, într-un singur minut

O imbratisare, un zambet sau, atentie!, spălatul atent al mainilor ne poate imbunatati sănătatea. Postul de televiziune CNN a trecut recent in revista acele solutii rapide care ne pot face sa ne simtitm mai bine, pe parcursul unui singur minut. 

"Fericirea stă în lucrurile simple!" Cu totii stim aceasta invatatura, dar cu totii o mai si uitam! Psihologii aduc noi argumente ca sa ne indreptam atentia spre cele mai comune lucruri sau trairi. S-a demonstrat științific! O simplă strângere de mână, o îmbrățișare sau odihna în poziția pe care o are bebelușul în pântecele mamei ne ajută să fim mai sănătoși, să ne simțim în siguranță și, implicit, să fim mai fericiți.

Conform jurnalistilor postului de televiziune CNN, alte metode ca sa atingem starea de bine ar fi: îngrijirea pielii cu creme de protecție solară, anumite mișcări de fitness, spălatul tacticos pe mâini, dar și pauzele scurte, atunci când lucrăm la computer. Terapia prin râs si un mod pozitiv de a vedea lucrurile au puterea de a menține inima sănătoasă, reamintesc specialiștii straini. Atuul acestor acțiuni este că ne răpesc foarte puțin timp, de ordinul secundelor sau minutelor, in vreme ce rezultatele lor sunt de durata.

Privitul în zare timp de 20 de secunde, la fiecare 20 de minute de lucrat la calculator ajută vederea. Spălatul pe mâini alungă microbii, folosirea cremelor cu protecție solară ne ferește de cancerul de piele, iar punerea centurii de siguranță ne poate salva de la moarte în caz de accident.

Conform site-ului descoperă.ro, un set de experimente a demonstrat că oamenii care trimit scrisori de mulţumire către persoanele care au fost amabile, tind să devină mai fericiţi şi mai sănătoşi. Sentimentul de fericire dobândit astfel durează și până la șase luni de la gest, conform oamenilor de stiinta.

Un profesor de la Universitatea din Pennsylvania a demonstrat că oamenii care țin un jurnal în care își notează trei lucruri bune în decursul fiecarei zile sunt cu mult mai fericiti, potrivit site-ului gandestepozitiv.ro.

Cercetatorii de la Universitatea din Sussex au lansat o altă teorie. Undele cerebrale ale creierului uman ar fi stimulate pozitiv de culoarea albastru. Expunerea la aceasta mărește încrederea în sine, reduce stresul și intensifică sentimentul de fericire.

Tot in căutarea starii de fericire, puteti practica yoga, să fugiți, cât de mult se poate, de rutină și să sperați la fericire în permanență. Un simplu zâmbet este primul pas către ea!

Mai multe articole despre:
fericire cum sa fim fericiti