MENIU

FRESH REFRESH: Atenţie la filtrele de apă!

<p>Fresh Refresh. Respectaţi mesele zilei!</p>

Pentru că este vară şi avem nevoie intensă de hidratare, Alexandra Păcuraru ne reaminteşte cât de importantă este calitatea apei consumate! 

Atenţie la filtrele de apă! Unii specialişti susţin că multe sisteme nu au certificatele de calitate necesare pentru purificarea apei. Experţii ne readuc aminte că apa de la robinet ar trebui evitată pentru consum!

Apa de băut! Calitatea ei este controlată permanent în România! Ţevile care o transportă lasă însă, de dorit aşa încât apa de la robinet poate conţine impurităţi. În trei din zece cazuri, nu este potabilă, conform unui studiu publicat, cu trei ani în urmă, de centrul pentru Politici Durabile ECOPOLIS.

Specialiştii atrag atenţia că, uneori, pănă şi apa din izvorul unei curţi de la ţară poate conţine impurităţi peste limitele normale. Filtrele de apă pot fi o soluţie. Un specialist susţine că ne poate demonstra diferenţa! În aceste imagini, puteţi zări două pahare cu apă. Unul este de la robinet, unul conţine apă deja purificată cu ajutorul unui filtru montat pe un robinet.

Pentru test se folosesc doi electrozi care se introduc simultan în cele două pahare. După numai câteva secunde de electroliză, paharul cu apă de la robinet devine fierbinte, iar apa capătă o culoare murdară. Apa deja purificată îşi schimbă foarte puţin aspectul, iar acesta relevă, de fapt, conţinutul ei de săruri minerale, necesare organismului.

Experţii susţin că apa de la robinet este adesea încărcată cu diverşi compuşi din rugina de pe ţevi. Expunerea îndelungată la astfel de substanţe deteriorează pielea, provoacă probleme ale sistemului circulator şi chiar ar reprezenta un risc sporit de cancer şi de probleme renale, dar şi de hipertensiune. Specialistul a făcut un test similar şi cu apa îmbuteliată într-un pet. Nici aceasta nu a arătat prea sănătos comparativ cu apa trecută deja printr-un filtru. Experţii susţin că recipentele care conţin BPA, o substanţă chimică foarte toxică pentru organism, perturbă nivelurile hormonale normale.

Anumite mărci de apă îmbuteliată provin din surse pure, dar un mare procent provine din surse municipale, susţin unele voci. Iar unii specialişti mai afirmă că nici filtrele de pe piaţă nu sunt mereu o soluţie! Nu toate ar deţine certificatele necesare sau ar avea rapoarte ştiinţifice în spate. Corpul uman conţine 90 la sută apă! Medicii ne readuc aminte că, în perioada verii, este recomandat să consumăm apă ceva mai multă. Şi să fim vigilenţi în privinţa calităţii ei!

Mai multe articole despre:
fresh refresh