MENIU

Freedom House a dat publicităţii un document care demontează acuzaţiile lui Chiuariu

Freedom House România a dat astăzi publicităţii un document prin care contrazice principala acuzaţie adusă de ministrului justiţiei, Tudor Chiuariu, referitoare la data depunerii ofertei pentru auditul ce a stat la baza strategiei anticorupţie.

Freedom House a prezentat un document care dovedeşte că principala acuzaţie a ministrului, aceea că Freedom House a depus oferta înainte de a primi invitaţia de participare la cererea de ofertă, este falsă. Freedom House consideră că acuzaţiile fac parte dintr-o "campanie de denigrare, iniţiată de ministrul Chiuariu".

În acelaşi comunicat, reprezentanţii Freedom House califică acuzaţiile ministrului Chiuariu la adresa organizaţiei drept "încercări iresponsabile de a ne implica în războiul său personal cu Direcţia Naţională Anticorupţie şi de a discredita lupta împotriva corupţiei".

Potrivit Freedom House, pe invitaţia de participare este trecut numărul de înregistrare şi data ieşirii din minister a invitaţiei (10.01.2004) - "de ce 2004 ne pot spune doar funcţionarii de la registratura MJ", anul corect fiind 2005, aşa cum este menţionat şi în document.

De asemenea, pe document este trecută data de intrare a ofertei depuse de Freedom House - 17.01.2005, cu număr de înregistrare 4216, se mai precizează în comunicatul Freedom House.
"Ca atare, este evident că acuza domnului Chiuariu conform cărei Freedom House a depus oferta în data de 10.01.2005 este falsă şi demonstrează reaua sa intenţie", conchid reprezentanţii Freedom House.


Potrivit lui Chiuariu, oferta Freedom House era incompletă şi ar fi trebuit respinsă. "Prin procesul-verbal de deschidere a ofertelor, întocmit la data de 17 ianuarie 2005, se constată că Freedom House este singura entitate invitată care a depus ofertă. Oferta Freedom House era însă incompletă şi nu cuprindea lucrările realizate de către fundaţie şi nici CV-urile membrilor echipei de experţi. În lipsa acestor documente, oferta Freedom House ar fi trebuit respinsă. Mai mult, anexa nr.1 a procesului de deschidere a ofertelor, referitoare la documentele de calificare ale ofertantului, nu este semnată de preşedintele comisiei de evaluare - fostul secretar de stat Ionuţ Codescu", a declarat Chiuariu. Acuzaţiile lui Chiuariu apar cu o zi înainte ca la Palatul Cotroceni Comisia prezidenţială să înceapă analiza asupra solicitării DNA de a începe urmărirea penală a acestuia în afacerea Poşta Română.

Sursa: NewsIn
Mai multe articole despre:
DNA freedom house Tudor Chiuariu