MENIU

FRAUDĂ DE MILIOANE

Şase români şi sârbi au obţinut ilegal 300 de milioane USD

Şase cetăţeni români şi sîrbi sunt cercetaţi de Parchetul General în acest caz la care au anchetatorii români au lucrat împreună cu serviciile de informaţii americane. Cei şase sunt acuzaţi de fals de monedă, înşelăciune şi spălare de bani.

Capul reţelei este un om de afaceri sârb care a introdus în România, în anul 2004, peste 170.000 de bilete de ordin emise de o bancă americană aflată deja în faliment. Biletele de ordin, au fost depuse în bănci româneşti iar în baza lor au fost obţinute împrumuturi de peste 300 de milioane de dolari.

O parte a banilor a fost plasată în cazinouri din Elveţia, Germania şi Austria spun anchetatorii, iar restul au fost folosiţi pentru deschiderea de societăţi comerciale în România.

Anchetatorii au mai aflat că într-una din căsuţele de valori folosite de capii grupării a fost păstrat un diamant de 265 de carate pentru care ar exista un certificat de garanţie fals. Procurorii audiază şi un fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii dar şi doi poliţişti, despre care exsită informaţii că ar fi ajutat reţeaua.
Mai multe articole despre:
fraudă