MENIU

Fratele lui Paul Stănescu de la PSD se vrea șef la Agenția de Dezvoltare Regională Oltenia

Sursa foto: Captură video

Fratele baronului social-democrat, Paul Stănescu, inginer mecanic în agricultură, vrea un nou post de conducere la stat. Alexandru Stănescu ar putea fi șef la Agenția de Dezvoltare Regională Oltenia, după ce s-a calificat în faza finală pentru postul de director general, titrează presa locală. Este a doua încercare a lui Alexandru Stănescu de a prinde o funcție la stat după scurtul mandat la conducerea ANRE. 

Cu zero experiență pe fonduri europene, Alexandru Stănescu - fratele baronului social-democrat, Paul Stănescu, ar putea deveni șef peste 1,2 miliarde de euro, odată cu ocuparea funcției de director la Agenția de dezvoltare regională Oltenia, post pentru care a candidat și s-a calificat în etapa finală.

Presa locală titrează că la concurs s-au înscris doi candidați, Alexandru Stănescu și un angajat al instituției. Ambii au trecut de prima probă și o vor susține pe cea de-a doua, ultima, săptămâna viitoare. Aceasta este a doua încercare a lui Alexandru Stănescu de a prinde o funcție la stat după scurtul mandat la conducerea Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie, unde a fost numit de PSD, fără să aibă vreo legătură cu domeniul.

Reporter: Ce îl recomandă pe domnul Stănescu?

Marcel Ciolacu: Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate… A fost președinte și de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentari.

La scurt timp după această numire, USR a sesizat Curtea Constituțională, iar CCR a decis că este neconstituțională. Alexandru Stănescu a părăsit postul de la ANRE cu puțin timp înainte de decizie.

Dacă se califică Alexandru Stănescu, la ADR Oltenia, va gestiona proiecte de interes regional pe infrastructură de transport, dezvoltarea mediului de afaceri, utilități, lucrări publice în educație și sănătate. 

Mai multe articole despre:
paul stanescu psd