MENIU

Fratele lui Nicolae Ceaușescu, internat de urgență!

<p>Nicolae Ceausescu</p>
Ioan Ceaușescu

Unul dintre frații lui Nicolae Ceaușescu, singurul rămas în viață și ajuns la vârstă de 85 de ani, este internat în spital.

Ioan Ceaușescu este cel mai mic dintre frații celui care a condus țara până la Revoluția din 1989 și singurul care a mai rămas în viață. Nicolae Ceaușescu a mai avut încă 8 frați.

Ioan Ceaușescu a predat la Institutul Agronomic din București și ocupat funcția de șef al Academiei de Științe Agricole. În perioada comunismului, acesta a fost și ministru secretar de stat, prim-vicepreședinte al Comitetului de Stat al Planificării.

Fratele cel mic al fostului președinte a petrecut șase luni de zile în arest imediat după Revoluție, iar mai apoi a scris cărți pe teme de horticultură. Acesta a mărturisit, în cadrul unui interviu, că el și familia lui au trecut prin momente grele din cauza celor care i-au judecat greșit.

"Îi mulțumesc Celui de Sus că nu mi-a luat mințile, salvându-mi familia din calea celor care doreau să o înjosească. Eu și soția mea, Mărioara, profesori la Universitatea de Științe Agricole și de Medicină Veterinară am fost obligați să ne retragem... Continuăm să purtăm crucea deznădejdii. O facem cu demnitate și cu iertăciune pentru toți cei care ne-au condamnat să o purtăm până la sfârșitul vieții. Dumnezeu este acolo sus, de unde le vede şi le judecă pe toate", potrivit wowbiz.ro.

Mai multe articole despre:
Nicolae Ceauşescu ioan ceaușescu