MENIU

Franța nu va folosi Ivermectina pentru tratatea coronavirusului. Agenția Medicamentului din această țară a respins autorizarea medicamentului

Franta nu va folosi Ivermectina pentru tratatea coronavirusului/sursa foto: Pixabay

Agenţia Medicamentului din Franţa (ANSM) a respins o cerere de autorizare temporară pentru utilizarea Ivermectinei, un medicament antiparazitar, pentru tratarea sau prevenirea COVID-19.. Agenţia sanitară, care şi-a publicat joi decizia, a fost sesizată în legătură cu această chestiune de Jean-Charles Teissedre, reprezentantul unei asociaţii din domeniul sănătății.

"Pe baza datelor disponibile până în prezent, nu putem răspunde favorabil la această cerere de autorizare temporară", notează ANSM, citată de Agerpres.

Analiza datelor publicate, "ca urmare a limitărilor lor metodologice, nu face posibilă susţinerea unui beneficiu clinic al Ivermectinei, indiferent de contextul său de utilizare, în tratamentul curativ sau în prevenirea bolii COVID-19".

Cu toate acestea, ANSM subliniază "necesitatea efectuării unor ample studii clinice", riguroase din punct de vedere ştiinţific, "în vederea concluzionării posibilei sale utilizări în contextul bolii COVID-19". Ivermectina, un medicament antiparazitar frecvent folosit, face obiectul unei intense campanii de promovare pe reţelele de socializare.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi OMS au recomandat pe 22 martie şi, respectiv, 31 martie "a nu se utiliza" Ivermectina în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, cu excepţia studiilor clinice. Un aviz a fost emis în acest sens în Franţa, pe 27 februarie, de Înaltul Consiliu de Sănătate Publică (HCSP).

Mai multe articole despre:
franta coronavirus ivermectina