MENIU

Franța dorește o "revizuire profundă a acordului Schengen"

franta schengen

Președintele Emmanuel Macron a anunțat întărirea poliției de frontieră, pentru a controla mai bine intrarea migranților, în cadrul lupte antiterorism. Șeful statului francez a făcut un apel la partenerii europeni să se implice în această luptă, notează România Actualități.

Într-o vizită la graniţa cu Spania, unde este însoţit de ministrul de interne, preşedintele Macron a anunţat dublarea numărului poliţiştilor de la această frontieră, una dintre porţile principale de intrarea în Franţa a clandestinilor care vin din nordul Africii. El a anunţat că va propune, la sumitul European din decembrie, o revizuire profundă a Spaţiului Schengen:

Emmanuel Macron: Trebuie să  regândim funcţionarea sa, să reuşim o mai bună protejare a graniţelor noastre, cu o adevărată poliţie de securitate la frontierele externe ale spaţiului Schengen, adoptând aceleaşi reguli şi întărind colaborarea între miniştrii noştri de interne, realizând o funcţionare integrată a Europei în domeniul securităţii. Atentatele recente din Franţa, cel din Austria ne arată că ameninţarea teroristă este peste tot, că reţelele s-au mondializat, că teoriştii se organizează foarte bine pe internet şi îşi trimit agenţii să acţioneze. Europa trebuie să-şi intensifice răspunsul.

Mai multe articole despre: