MENIU

Francezii, apeluri disperate pe reţelele de socializare: "Sună-mă! Îmi tremură mâinile de frică"

Francezii, apeluri disperate pe reţelele de socializare: "Sună-mă! Îmi tremură mâinile de frică"

Familiile cer ajutorul reţelelor sociale pentru a afla dacă rudele şi prietenii lor sunt în siguranţă după atacul sângeros de la Nisa, soldat cu 77 de morţi şi peste 50 de răniţi, când un camion a intrat cu viteză în mulţimea care asista la focul de artificii organizat de Ziua Bastiliei, scrie DailyMail.

Persoanele îndurerate postează pe Twitter mesaje cu hastag-ul #Nice06 pentru a-şi găsi rudele şi pentru a transmite mesaje de consolare familiilor victimelor masacrului din Franţa.

Sute de persoane speriate au postat imagini cu fraţii, surorile şi prietenii cu care nu au reuşit să intre în contact după masacrul de Ziua Bastiliei. Aceştia roagă utilizatorii reţelelor sociale să le distribuie mai departe mesajele însoţite de fotografii pentru a putea să-i găsească pe cei dragi.

“Abia am auzit ştirile, eşti bine? Lamia! Răspunde-mi, ne facem griji şi suntem speriaţi! Eşti în siguranţă? Spune-mi că eşti bine. Lamia! Răspunde-mi, te rog! A trecut deja o oră. Sună-mă! Îmi tremură mâinile de frică. Te implor spune-mi că eşti bine”, a postat o persoană pe Twitter.

O altă femeie a postat pe acelaşi site de socializare o fotografie cu sora ei şi a implorat lumea să o ajute să o găsească. “Sora mea Leticia a fost în #Nice06 şi sunt foarte îngrijorată. Nu îmi răspunde la telefon. Vă rog să mă ajutaţi!”

Imediat după masacru, Facebook a activat butonul de siguranţă pentru a ajuta familiile să îşi găsească rudele şi prietenii care au supravieţuit atacului din Nisa.
Noaptea trecută un camion a intrat cu viteză în oamenii care sărbătoreau Ziua Bastiliei în Nisa şi atacatorii care se aflau în autovehicul au omorât 77 de persoane şi au rănit grav peste 50 de oameni. Câteva publicaţii franceze susţin că atacul a fost revendicat de gruparea ISIS, însă nu există nicio confirmare oficială.

Preşedintele francez, François Hollande s-a întors la Paris pentru a pune la punct un plan de răspuns la masacrul din Nisa, chiar după ce a anunţat că plănuieşte să ridice starea de urgenţă din Franţa.

În urma atacului, mai mulţi oficiali au declarat că în acest moment se duce un război împotriva jihadiştilor, scrie Business Insider. “Este clar că suntem în război cu aceste grupări teroriste şi cu tot ceea ce reprezintă ele”, a declarat Hillary Clinton, unul din candidaţii la Casa Albă. Conform aceleiaşi publicaţii, politicianul American Newt Gingrich, a spus că ar trebui testaţi toţi musulmanii care intră pe teritoriul Statelor Unite, şi dacă aceştia cred în Sharia trebuie să fie deportaţi.  

Mai multe articole despre:
atac masacru mesaj Nisa