MENIU

Fotografia care făcut liniște la NASA. Ce e sursa de lumină de pe această planetă

<p>Lumina de pe Ceres</p>
<p>Lumina de pe Ceres</p>

NASA a publicat miercuri noi fotografii cu zona misterioasă de pe planeta pitică Ceres care pare să iradieze o lumină strălucitoare. Noile imagini sunt făcute de la o apropiere fără precedent și la o rezoluție de trei ori mai mare decât înainte.

Savanții de la NASA nu au nicio explicație concretă pentru punctul strălucitor de pe Ceres.

Planeta pitică Ceres, aflată între Marte și Jupiter, este în centrul atenției savanților de la NASA care investighează atent cu ajutorul misiunii Dawn, scrie Huffington Post.

Noua fotografie a craterului luminat Occator a fost luată de la o altitudine de 915 mile și la o rezoluție de trei ori mai bună decât în imaginile anterioare luate în luna iunie.

"Dawn a schimbat percepția noastră asupra a ceea ce părea o mic punct luminos într-un întreg peisaj complex și strălucitor", a declarat Marc Rayman, inginerul-șef al misiunii NASA.

În următoarele două luni, savanții NASA încearcă să realizeze o hartă completă a planetei pitice cu ajutorul misiunii Dawn.

Astronomii speră să poată descifra ce se ascunde în spatele zonei luminoase. La momentul actual, ipotezele includ: depozite imense de sare, vulcani sau de munți de gheață.

Ceres este o planetă pitică aflată în centura de asteroizi. Clasificarea lui Ceres a fost schimbată de mai multe ori.

După descoperirea sa, Ceres a fost considerat planetă, dar după aceea a fost reclasificat ca asteroid rămânând așa peste 150 de ani. Pe 24 august 2006, în urma unei rezoluții a Uniunii Astronomice Internaționale în care a fost schimbată definiția termenului de planetă, Ceres a primit statutul de planetă pitică.

Mai multe articole despre:
NASA Ceres planetă pitică planeta Ceres