MENIU

FOTO | Proteste masive în Grecia. Transportatorii au intrat în grevă

Proteste masive în Grecia / Sursa foto: Profi Media

În timp ce românii sărbătoresc cu grătare, grecii au ieșit în stradă. Proteste masive au loc în Atena, acolo unde străzile principale sunt blocate. Grevele au afectat inclusiv transportul în comun. Metroul, aeroportul și autobuzele au program limitat sau nu circulă astăzi. Cele mai afectate sunt persoanele care sunt nevoite să facă naveta între insulele grecești. Navele și feriboturile rămân andocate în porturi, din cauza grevei de 24 de ore a angajaților. 

1 mai muncitoresc este sărbătorit cu proteste în Grecia. Mii de oameni s-au strâns în fața Parlamentului din Atena, nemulțumiți de traiul din ce în ce mai scump, cauzat de criza care a afectat întreaga Europă.

Protestul este organizat de cel mai puternic sindicat al muncitorilor din Grecia. Opoziția profită de nemulțumirea oamenilor față de prețurile uriașe și vine cu critici la adresa capitalismului.

„Singura parte dreaptă a istoriei este calea luptei de clasă. Ea conduce roata istoriei spre eliberarea completă a clasei muncitoare prin abolirea exploatării oamenilor de către alți oameni”, a precizat Dimitris Koutsoumbas, secretarul general al Comitetului Central al Partidului Comunist din Grecia.

Proteste sunt în toată Grecia. Transportatorii au blocat activitatea și cer reducerea prețului la combustibil. Din cauza grevei, transportul public în comun este paralizat. Navele și feriboturile rămân și ele în porturi, o problemă pentru persoanele care vor să plece de pe insulele grecești. Angajații au intrat în grevă pentru 24 de ore și cer condiții mai bune de lucru, după un accident de muncă care a avut loc într-unul din porturi. 

Mai multe articole despre:
proteste grecia greva grecia