MENIU

Fostul șef al Jandarmeriei Maramureș, trimis în judecată pentru agresiune sexuală. Patru angajate și-au dat demisia din cauza lui

Fostul șef al Jandarmeriei Maramureș, colonelul Marcel Florișteanu

Fostul șef al Jandarmeriei Maramureș a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală. Este vorba despre colonelul Marcel Florișteanu care se află de luni bune sub control judiciar în dosarul penal în care este acuzat că și-a hărțuit mai multe colege. Cinci angajați dintre care patru femei și-au dat demisia din cauza lui.  

Agresiunea ar fi avut loc în biroul inspectorului-șef luna trecută. Angajata a crezut că este chemată pentru o discuție legată de serviciu. A avut parte de o surpriză, povestește ea. Marcel Florișteanu a început să îi facă diverse complimete și a încercat de mai multe ori să o sărute.

„A venit spre mine, m-a înhățat de mijloc cu forță și cu mâna de cap și m-a tras spre dânsul cu toată forța, cu intenția clară de a mă săruta. În momentul acela m-am speriat foarte tare, și pur și simplu l-am lovit cu mâna, ca un act instinctiv de a mă apăra,”  spune una dintre victime.

Reacția femeii l-ar fi înfuriat și mai tare pe șef care, de teamă că îl va reclama, ar fi trecut la amenințări.

„S-a dus înapoi spre biroul dânsului de unde a început să mă înjure, să-mi spună „mă doare fix în ... ce o să faci, cu cine o să vorbești, cum o să vorbești, oricum va fi cuvântul tău împotriva cuvântului meu,” a mai spus victima.

Angajata și-a dat seama că are nevoie de dovezi așa că după câteva zile s-a întors în biroul lui și l-a înregistrat pe ascuns.

„I-am spus că am nevoie să îmi dea o garanție că nu se va mai întîmpla ceea ce s-a întâmplat, a sărit pe mine ca un leu, efectiv m-a înhățat la propriu să mă agreseze, după care dânsul bineînțeles nu a negat, nu  simțit nevoia să mă întrebe de ce sunt speriată. A confirmat faptul că el nu sărută pe oricine,” a mai spus femeia.

În urma probelor, a fost demarată o acțiune în justiție

Colonel Marius Militaru, din cadrul Serviciului Comunicare Publică al Jandarmeriei Române, a declarat:

„La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a fost depusă o sesizare din partea unei angajate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș prin care se reclamă o presupusă faptă de hărțuire din partea inspectorului șef.”

De cealaltă parte, șeful Jandarmeriei nu recunoaște nimic:

„Poziția mea personală în calitate de persoană vizată în această sesizare este categoric că sunt nevinovat,” a spus Marcel Florișteanu

În urmă cu câtiva ani inspectorul-șef ar fi încălcat și legile militare care îi interzic să se împrumute de la subalterni, după ce ar fi luat 5000 de euro de la un angajat.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că mai multe femei au fost agresate de inspectorul șef, inclusiv o șefă de departament, iar, în urma presiunilor și scandalurilor iscate, femeile au fost nevoite să își dea demisia.

Fostul șef al jandarmeriei a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală și este posibil ca pe parcursul cercetărilor să mai apară și alte femei care au pățit același lucru.