MENIU

Fostul purtător de cuvânt IPJ Argeş, cercetat disciplinar după o postare pe Facebook

<p>O casieră a fost &icirc;njunghiată. Poliţiştii au demarat o anchetă</p>

Poliţia Argeș a stabilit, în Comisia de disciplină, că fostul purtător de cuvânt al instituției Dănuț Dinu, cercetat pentru un mesaj postat pe Facebook şi interpretat drept o critică la adresa colegilor, nu se face vinovat de nicio abatere, Dinu anunțând însă că nu vrea să revină la Biroul de presă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Argeș, Adriana Bălănescu, comisia de disciplină din cadrul inspectoratului a constatat că fostul purtător de cuvânt al instituției Dănuț Dinu nu a săvârșit nicio abatere disciplinară.
Într-un mesaj postat vineri pe pagina sa de Facebook, comisarul-șef Dănu Dinu anunță că este "nevinovat" și că nu își dorește să revină la Biroul de presă al IPJ Argeș, rămânând la Serviciul Rutier.

La sfârșitul lunii decembrie, conducerea Poliţiei Argeș a dispus o cercetare prealabilă după ce comisarul-șef Dănuț Dinu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj interpretat drept o critică la adresa colegilor săi.

"Am trecut prin piaţa Ceair. O mizerie la propriu şi la figurat. Nesimţire, nu tu bonuri fiscale, colindători care sâsâie «ţigări, ţigări» sau «petarde, petarde», manele şi câini vagabonzi, mirosuri şi găleţi de brânză pe marginea drumului… preţuri de înţepeneşti… Aduceţi-mi aminte, dacă voi ajunge vreodată prim ministru, să închid toate pieţele şi toate târgurile din România. Şi încă ceva. Cred că în curând va prinde la public discursul rasist. Mă gândesc şi eu…", a scris Dănuţ Dinu pe contul său de Facebook, la sfârşitul lunii decembrie, când era purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Mai multe persoane au reacţionat şi au făcut comentarii ca urmare a acestei postări. "Mă scuzaţi… dar reprezentaţi legea. Fraţilor, de ce nu o luaţi pe sus, confiscat tot, amendă şi muncă în folosul comunităţii, nu închisoare ca să le plătesc eu trei mese pe zi şi alte alea", scrie unul dintre cei care au comentat.

O altă persoană a postat un comentariu în care îi spune lui Dănuţ Dinu că este comisar şef şi că nu înţelege "rostul" discursului său: "Din nefericire, mizeria din Ceair e de ani de zile şi POLIŢIA NU FACE decât să scrie pe FB!!! Premier nu sunteţi! Comisar şef sunteţi!? CE FACEŢI DIN funcţia pe care o aveţi?!!? Semnalaţi pe FB? Am ajuns să strige POLIŢIA infracţiuni pe FB? Să înţelegem că purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş încurajează discursurile rasiste sau face previziuni?....?!!! Nu înţeleg rostul discursului...".

Comisarul Dănuţ Dinu a şi răspuns unora dintre comentarii, spunând că "de pe margine e simplu” şi că "avem legi proaste” care permit celor ridicaţi de poliţie ca până seara să fie liberi. Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, declara pentru MEDIAFAX că nu este de acord cu atitudinea reprezentantului Inspectoratului de Poliţie Argeş, care "nu era îndrituit să facă acea postare": "Nu era domnul comisar şef îndrituit să facă acea postare. Este evident că nu trebuia să facă acea postare, nu trebuia să se pronunţe şi să facă remarci ca şi cum ar fi un locuitor al judeţului Argeş, uitând că şi el face parte din Poliţia Argeş. Nu era în dreptul domniei sale să facă aceste aprecieri din poziţia de comisar şef al Poliţiei Argeş".