MENIU

Fostul prorector de la Academia de Poliție rămâne sub control judiciar

Petrică Marcoci

Petrică Marcoci, fostul prorector al Academiei de Poliție, rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel București a hotărât, joi, ca Petrică Marcoci, fostul prorector al Academiei de Poliție, să rămână sub control judiciar, pentru instigare la șantaj.

Soluția instanței: ,,desființează în parte ordonanța menționată, în sensul modificării obligației prevăzute de art. 215 alin. 2 lit. e C.pr.pen astfel: - Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să nu exercite funcția de prorector și să nu își mai desfășoare activitatea în cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, cu excepția activităților didactice, în măsura în care pot fi desfășurate în alte instituții din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, decât cele care își au sediul în str. Aleea Privighetorilor 1-3, Sector București în măsura în care nu presupun prezența inculpatului la adresa menționată”.

Prorectorul Academiei de Poliție a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA în dosarul deschis după ce jurnalista Emilia Șercan a primit amenințări cu moartea.

DNA preciza la data respectivă că s-a început urmărirea penală pe numele lui Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", și lui Petrică-Mihail Marcoci, prorectorul instituției, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la șantaj.

Potrivit DNA, la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, inculpații Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail, rector, respectiv prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigație – persoană vătămată, mesaje de amenințare (un mesaj tip text și cinci mesaje folosind aplicația Facebook Messenger) pentru a o constrânge să înceteze investigațiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Academiei de Poliție, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională.

Cei doi au primit interdicția de a-și mai exercita funcțiile de conducere în cadrul Academiei. Decizia a fost luată după o serie de percheziţii făcute la rectorului şi al prorectorului Academiei de Poliţie.

Conducerea Academiei de Poliție a demisionat

Mai multe articole despre:
null