MENIU

Fostul procuror Negulescu, despre acuzațiile lui Dragnea legate de "sufrageria 2": "Când faci o afirmație extremă de gravă trebuie să și probezi"

Mircea Negulescu, fost procuror DNA

Acuzațiile pe care le-a adus, duminică seara, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, la Realitatea PLUS, celor din serviciile secrete a dinamitat întreaga scenă politică. Ne referim mai ales la situația din 2016, după alegerile castigate de PSD, când, spune Dragnea, ar fi fost chemat de cei care conduceau la vremea respectivă SRI și i s-ar indicat pe cine să numească premier. Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, susține că nu poate aprecia cât de credibilă este povestea enunțată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, precizând că în perioada în care a fost magistrat la Poliești nu a resimțit presiunia supra sa din partea Serviciilor secrete. "Dacă este adevărată, atunci situația este extremă de gravă. Ar trebui să vină cu probe", a afirmat Negulescu, la Realitatea PLUS. 

"Nu știu cât de credibil e dl. Dragnea la acest moment. De ce nu a făcut publică situația la momentul respectiv? Așa gândesc
eu  ar fi trebuit  facă un om politic și un om de stat care conducea unul dintre cele mai mari partide politice la vremea respectivă și chiar și în prezent. Ar fi trebuit  vină cu probe. Dacă e adevăratăsituația ar fi extrem de gravă. Chestia cu sufertașul cu care Eduard Hellvig (fost șef al SRI - n.r.) ar fi venit la Vasile Dâncu. Este greu de crezut o astfel de poveste", a declarat, astăzi, Mircea Negulescu, coordonator Realitateadinjustitie.net.

Fostul procuror susține că nu a simțit resimițit niciodată, în perioada în care a fost magistrat la Poliești, presiuni asupra sa din partea Serviciilor în ceea ce privește modul de instrumentare al dosarelor sau persoanele vizate.

"Nu am resimțit  subordonarea Justiției sistemului ocult. Nu am cunoștințe despre presupuse întâlniri avute de doamna Kovesi cu reprezentanți ai Serviciului Român de Informații. Ceea ce  oripilează e  dl Dragnea aruncă cu noroi în reprezentanții unor instituții (...). Nu ai la ce  răspunzi atâta timp cât dl. Dragnea nu a adus probe indubitabile. Așa oricine poate  spună orice despre orșicineCând faci o afirmație extrem de gravă trebuie  și probezi afirmația respectivăFără probe, ce spune dl Dragnea nu are niciun fel de valoare. Când eram magistrat la Ploiești am simțit o curiozitate a Serviciilor, nu o presiune asupra mea referitor la modul în care se soluționează o cauza sau altă sau cu privire la persoanele vizate în dosarele respective", a mai spus fostul procuror. 

Citește și Liviu Dragnea, anunțul care dinamitează Serviciile: La Vasile Dîncu a fost "sufrageria 2". Discuția a degenerat foarte urât - Cine face jocurile, de fapt, în România?