MENIU

Fostul primar Emilian Frâncu rămâne definitiv cu condamnarea de patru ani de închisoare cu executare

Fostul primar Emilian Frâncu rămâne definitiv cu condamnarea de patru ani de închisoare cu executare

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Emilian Frâncu rămâne definitiv cu condamnarea de patru ani de închisoare cu executare după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, contestaţia în anulare depusă în dosarul de corupţie în care Frâncu a fost condamnat.

Potrivit soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, ca inadmisibilă contestaţia în anuale formulată de Emilian Frâncu, obligându-l pe contestator să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia Curţii de a respinge această contestaţie în anulare este definitivă.

Contestaţia în anulare în dosarul de corupţie al fostului primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Emilian Frâncu a fost înregistrată pe 7 aprilie 2014, la mai puţin de două săptămâni de la condamnare definitivă la patru ani de închisoare cu executare pentru de luare de mită.

În 26 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a contestat condamnarea lui Frâncu, de către Tribunalul Bucureşti, la patru ani de închisoare cu suspendare, şi a decis ca primarul municipiului Râmnicu Vâlcea să execute pedeapsa, sentinţa fiind definitivă.Instanţa a mai dispus ca din pedeapsa de patru ani să fie scăzută perioada în care Emilian Frâncu a fost arestat preventiv, respectiv din 25 aprilie până în 17 septembrie 2013. În 17 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Emilian Frâncu la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, primarul fiind eliberat atunci după cinci luni de închisoare.

Mai multe articole despre:
închisoare primar executare Emilian Frâncu