MENIU

Fostul ministru Gabriel Sandu, audiat la DNA

<p>&nbsp;Fostul ministru Gabriel Sandu</p>

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu s-a prezentat marți la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupție.

La intrare în sediul DNA, Gabriel Sandu nu a făcut declarații. Potrivit unor surse judiciare, el a fost citat în calitate de martor, scrie Agerpres.

Tot la DNA, marți, s-a prezentat și omul de afaceri Ilie Carabulea.

Fostul ministru al Comunicaţiilor este judecat, din 2015, în dosarul "Microsoft", alături de Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan. Sandu este acuzat de luare de mită şi spălare de bani, iar ceilalţi trei de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Reamintim că Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dumitru Nicolae şi-au recunoscut în octombrie 2015 în faţa instanţei toate acuzaţiile din celebrul dosar Microsoft.

Gabriel Sandu a susținut în fața magistraților că a fost un ministru "prost" și că a finanțat și organizat multe campanii electorale.

"La începutul lui 2009 am preluat Ministerul Comunicațiilor. Era o situație dificilă la mine, în legătură cu licențele Microsoft achiziționate până atunci, în sensul că erau datorat sume foarte mari de bani, 57 de milioane de dolari, pentru licențele cumpărate la nivelul anilor 2006-2008. Pe fondul acestei situații am preluat Ministerul Comunicațiilor, iar în legătură cu acuzațiile, dorescă să arăt politica din 1999. Am fost la mai multe partide, toate prin fuziune, am ajuns la PD.

Judecător: Opriți-vă, se vede că ați făcut politică.

"Vă mărturisesc că a fost cea mai proastă perioada a mea, politica. Am fost cel mai prost ministru, dacă mă gândesc acum, când sunt în fața instanței. Eu, la fel ca Pinalti, am suținut multe campanii electorale, atât financiar, cât și organizatoric", a recunoscut Gabriel Sandu.