MENIU

Fostul ministru de Interne Cristian David a fost achitat definitiv

Cristian David

Fostul ministru de Interne Cristian David a fost achitat definitiv, marţi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În prima instanță fusese condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de trafic de influenţă.

Cristian David a fost trimis în judecată de DNA, în 2015, alături de Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Nițescu și Marian Cristinel Bîgiu, prefect al județului Buzău la data comiterii faptei.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că, în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Nițescu, Cristian David a pretins, iar, în luna februarie 2008, a primit 500.000 de euro de la un denunțător, beneficiar al unor drepturi litigioase.

Suma respectiva ar fi fost pretinsă și primită de David pentru a influenţa, prin atribuţiile funcţiei de ministru de Interne, emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 hectare, aflat în intravilanul municipiului Buzău, de către Comisia județeana pentru stabilirea dreptului de proprietate.

În acest sens, David i-ar fi cerut sprijin lui Marian Bîgiu, prefect al județului Buzău la acea dată, solicitându-i ajutorul în acest sens.

În schimbul promisiunii de exercitare a influenței, Valeriu Roger Nițescu, șef de cabinet al lui David ar fi pretins și primit de la aceeași persoana 600.000 de euro.

Mai multe articole despre:
influenţă Cristian David